onsdag 28 januari 2009

Vägning

Vägde mig idag! Och mitt lilla (eller faktiskt rätt stora) hälsoprojekt verkar funka!

Minus på vågen! -4,2 kg på en vecka!

Vad är det då jag gör?
Jo, jag är med i itrim (Läs mer på www.itrim.se) där man kör VLCD-diet (very low calorie diet) med soppor och shakes för att få en kick-start. Vad som är extra bra är att man även kan träna hos dem. Fråga gärna om ni undrar något! Skriver mer någon annan dag!

tisdag 27 januari 2009

Glädjas med andra!

Åh så glad jag blir när jag läser att Frida med största sannolikhet har fått jobb som undersköterska på förlossningen. Stort grattis Frida! Du passar verkligen där med ditt positiva sätt och allt du gått igenom.... *grattiskram*



(Man blir nästan lite sugen på en till nu när man kanske får dig att hålla i handen.... men jag väntar nog tills du blir lite mera varm i kläderna ;-) *hihi*)

måndag 26 januari 2009

Snart så!!!

"Paket har passerat sorteringsterminal"

Snart så kommer de!!!! Härliga vårkläder från me&i!!!

ny vecka nya möjligheter nya mål

Som rubriken lyder: Ny vecka - nya möjligheter - nya mål!
Visst är livet härligt!

lördag 24 januari 2009

Eternal sunshine of the spotless mind....

.................är verkligen ingen Sara-film. Gav den ett ärligt försök nu ikväll men insåg att sömn och sängen lockade mer.

me&i kickoff!

Dagen har tillbringats i Örebro på me&i kickoff! Himla kul och inspirerande att träffa alla säljare, utbyta erfarenheter och bara prata skit! Sedan att vårens kalasfina kollektion är något alldeles extra är ju bara en bonus!!! I kollektionen finns verkligen något för alla och det kommer att kännas som att man åker runt med en jätteklädaffär när man åker runt på träffarna!

Motionen blev det ju inte så himla mycket av idag då...får ta igen det med långpromenad i morgon i stället!

fredag 23 januari 2009

fredagsfika och meandi kickoff!

Överlevde fredagsfikat på jobbet *duktiga jag*!!! Skyndade mig hem och väl hemma väntade lekkompisar (kaffe/babbelkompisar) till både mig och Klara!!! Kul att ses igen. Skulle kunna babbla många timmar till ju!

I morgon får jag äntligen se vårkollektionen då jag ska till Örebro på meandi-kickoff! Ska bli sååå spännande...kul att träffa alla säljare också!

Planerat nästa veckas träning och det blir måndag och onsdag på gymet, måste få till några långpromenader också - bara det kan bli mildgrader så att isbeläggningen som Lkpgs kommun inte sandar/saltar bort ger sig.....

torsdag 22 januari 2009

Dagens motion

Dagens motion blev ett par promenader upp och ner på stan. Har nämligen haft studiedag och tillbringat dagen på en föreläsning om barn och ungdomar i behov av särskilt stöd. Intressant, men gammal skåpmat. Passade på att träffa anna på lunchen och kollade in pop:s rea. Shoppade ett par tröjor åt Klara. Tog även en längre promenad till och från bussen. Men återigen kan man konstatera att man inte kan röja snö och is i den här stan. Önskade att jag hade dobbar under skorna - så halt var det!!!

onsdag 21 januari 2009

Träning

Är sådär skönt träningstrött ni vet. Lite loj liksom. Har varit i väg och tränat *heja mig* Tränade även i måndags *dunk i ryggen* Studiedag i morgon, ska in till stan på en föreläsning. Hoppas kunna springa en vända på stan också.

måndag 19 januari 2009

Kvällens roliga!

Robert Gustafsson som Per Gessle på Idrottsgalan - riktigt sjuukt bra!

viktiga tankar

Inspirerad av Frida, anna, Anna Drott och med min egen hälsa i åtanke har jag nu beslutat mig för att starta en egen viktresa. Nu ska gravidkilona och alla andra onödiga kilon BORT!

Jag vet att jag kan om jag vill men självkänslan är inte på topp - så fråga och peppa gärna! Är jag på rätt humör kanske jag svarar;-)

Det är laddat med vikt och hälsa och samhället blundar många gånger så även jag. Ibland blundar man lite för många gånger. Det borde gå att prata mer öppet om vikt och hälsa än vad det faktiskt gör. Läkare och hälsovårdspersonal borde öppet kunna be folk ta tag i sin egen ohälsa - men det är svårt, svårt att se sanningen i vitögat.......

Utvärdering nästa onsdag.

torsdag 15 januari 2009

En liten promenix

För de som undrar så knallade vår dotter en tre fyra steg idag! Flera gånger dessutom, så enligt all vetenskapsteori så borde det väl räknas??!?!!?

*stolt mamma*

onsdag 14 januari 2009

Winnerbäck

Sitter och kollar på dokumentären om Winnerbäcks sommarturné på teve och jag ryser...............
Underbart - eller vad säger du anna?

Byta elbolag? Gud så vuxet!

Gick in på elskling.se för att försöka kolla upp om vi kan få billigare elpris på något sätt.... men det var en snårig djungel så jag gav upp. Jag är rätt otålig av mig. Men det kändes vuxet i alla fall. Borde planera lite inför morgondagens fysiklektion men ska gå och baka ut degen som jag satte för ett tag sedan, hade nästan glömt den.....

Nyttig kunskap?

Eftersom Klara inte tittar speciellt mycket på teve utan hellre läser veckomagasin så satt hon och läste nyaste Amelia för en stund sedan. Hon undrade lite förundrat vem tjejen på framsidan var och jag förklarade med myndig röst:
-Det där du Klara, det är kronprinsessan Mary av Danmark, och man måste veta vem hon är om man är tjej och ska läsa veckotidningar.

lördag 10 januari 2009

tävling


Jag är med och tävlar om ett par urgulliga ulltofflor med söta små får!

Gå in och tävla du också på Veronikas blogg.


fredag 9 januari 2009

Helg

Nu tar vi helg, kanske också tar blogghelg jag får se.......

torsdag 8 januari 2009

sömnlös i malmslätt...........

En natt med lite sömn. Så har även jag fått känna på hur det känns......blev väl ett par tre timmar i alla fall men lilla K har varit sjuk i natt så vi har varit vakna en del. Andra dagen av sin pappaledighet fick A då besöka vårdcentralen. Och jag hade min värsta dag på jobbet med lektioner stup i ett, men ett positivt möte med alla elever blev det i alla fall!

onsdag 7 januari 2009

Jobbstart!

Jag överlevde första dagen på jobbet! Fast det kändes som att gå upp mitt i natten i morse! Mörkt och kallt dessutom.... Lite geggigt och rörigt i huvudet av all info. men men ska bli riktigt spännande att träffa eleverna i morgon! Dessutom är det ju kortvecka så jag räknar ner till helgen redan nu!

tisdag 6 januari 2009

I morgon smäller det!

I morgon smäller det. Då blir man vanlig knegare och skattebetalare igen! Efter att ha varit i klorna på Försäkringskassan i ett helt år!!! Näråå men tillbaka till verkligheten ska jag i alla fall och det är med blanade känslor....

måndag 5 januari 2009

TACK

TACK till alla som har uppmärksammat Klaras 1-årsdag idag! Det blev en jättebra dag!

Nu däckar vi på soffan barnets far och jag! ;-)

Grattis!

Grattis älskade Klara - 1 år!!!

söndag 4 januari 2009

Flodisar och bokningar

Tyst är det i huset. A och K är nere på Tornby, själv har jag knappt kommit ur myskläderna trots att solen skiner ute.... men jag håller på och syr gardiner till Klaras rum ju! Det blir de klassiska gröna flodhästarna från det stora möbelvaruhuset som säkerligen sitter i tusentals barnrum men de är ju så fina! Ännu finare är dock fem myror tyget som tyvärr kostar liiiite för mycket tycker jag.....Passar även på att ringa runt lite och boka in några me&i-träffar.

lördag 3 januari 2009

Inredning

Idag har vi gjort i ordning en ny datahörna i vårt sovrum. Det blev såå bra! Målet är att göra om vårt tidigare arbetsrum till barnrum. Nu ska vi bara sälja vårt skrivbord på Blocket och tänka ut hur vi vill ha det i Klaras rum.........

torsdag 1 januari 2009

Nyårsmenyn

Måste ju bara delge er den alldeles fantastiska nyårsmenyn som vi blev bjudna på igår kväll hemma hos S&F.

Vi hälsades välkomna med ett glas gula änkan - UNDERBART!!! Gåshud jag lovar!

Till förrätt fick vi:
Fluffig Jordärtskockssoppa med löjrom. Till det ett tjeckiskt öl.

Varmrätt
Oxfilé Wellington med ugnspotatis, primörer och rödvinssky (primörer är ett annat ord för lättkokta vanliga jäkla morötter och gröna bönor;-) Ett kraftigt spanskt rödvin (tror jag) till det.

Efterrätt
Husets vita och bruna chokladmousse med färska hallon! Vi avslutade vi med ett efterrättsvin som heter Tokaji nånting!

Gissa om det var gott eller???

Senare tyckte S att vi skulle prova lite ostar - en ost skulle man hälla champagne i mitten på! Gott gott!