tisdag 26 januari 2010

Idag har jag gjort två bra saker för mig själv!
Jag har suttit i massagestolen på jobbet - underbart!
Jag har varit och tränat - härligt!
Undrar om jag ska lägga mig i ett bad också!

Annars har vi rättså mycket i huvudet både A och jag. Vi ska nämligen bygga hus!

Du kan följa oss på den här sidan!

Inte alls färdigfixad med den sidan...ska tigga lite proffshjälp av någon som kan mer.....

torsdag 7 januari 2010

Jobbstart!

Jobbstart idag efter ett välförtjänt lov! Härligt att träffa kollegor och underbara elever igen, men jobb är ju jobb och några dagars mer ledigt hade ju inte skadat!

Men men, alltid lika bra att göra det bästa av situationen!

tisdag 5 januari 2010

Klara 2 år

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag - för det är Klaras födelsedag - hurra, hurra, hurra!

Idag firar vi födelsedag för världens bästa och tuffaste tvååring - nämligen vår Klara! Sååå häftigt att det är två år sedan, typ exakt på minuten ser jag nu på datorklockan som vårt underverk kom till världen, efter ett par timmars lördagsjobb.....(Varför jobba länge på en lördag liksom....)

Grattis älsklingen!

Dagen började med en lång sovmorgon då hon varit lite krasslig med feber....dock verkade hon piggare när hon vaknade och fick ha picnic på sovrumsgolvet med presentutdelning! Vem skulle inte bli det liksom! Klockan tolv kom det lunchgäster i form av Evelyn med två barn. Alla barnen mumsade korv, bullar och glass så att det bubblade ur öronen. Skönt att ha ett litet minikalas då det lär bli värre med åren sägs det.....sedan hade jag gjort småpåsar med ballonger, clementin, den obligatoriska russinasken och (ve och fasa) två små kexchoklad! Dessa gömde jag finurligt i K:s rum och jag sade åt barnen att om de städade där inne så skulle de hitta dem ! *moahahaha* Sen fick man gå hem! Snipp snapp snut så var kalaset slut! ;-)

I morgon blir det mer kalasande då lite släkt kommer.

måndag 4 januari 2010

Koka soppa på en spik!

Liksom Sabine så är jag rättså bra på att svänga ihop grejer från skafferiet, enligt modellen "man tager vad man haver". Jag hatar verkligen att slänga gammal mat. Mitt nyårslöfte är att bli bättre på att göra soppa här hemma, så idag blev det en helt underbar potatis- och purjolökssoppa med hembakt bröd - UNDERBART!

Receptet är som följer

5 potatisar
2 morötter
1 purjolök
1 gul lök

Hacka och fräs ihop
Häll på ca 1,4 liter vatten
Två buljongtärningar (jaaa jag vet att dessa innehåller diverse konstigheter men kan någon rekommendera nåt bättre alternativ så)
Salta o peppra
Runda av med ca en deciliter crème fraiche.

Mixa lite lätt med mixerstav.

lördag 2 januari 2010

2010

Tjugohundratio
Tvåtusentio

Ett nytt deccenium....decennium, undrar hur det stavas.........