torsdag 1 januari 2009

Nyårsmenyn

Måste ju bara delge er den alldeles fantastiska nyårsmenyn som vi blev bjudna på igår kväll hemma hos S&F.

Vi hälsades välkomna med ett glas gula änkan - UNDERBART!!! Gåshud jag lovar!

Till förrätt fick vi:
Fluffig Jordärtskockssoppa med löjrom. Till det ett tjeckiskt öl.

Varmrätt
Oxfilé Wellington med ugnspotatis, primörer och rödvinssky (primörer är ett annat ord för lättkokta vanliga jäkla morötter och gröna bönor;-) Ett kraftigt spanskt rödvin (tror jag) till det.

Efterrätt
Husets vita och bruna chokladmousse med färska hallon! Vi avslutade vi med ett efterrättsvin som heter Tokaji nånting!

Gissa om det var gott eller???

Senare tyckte S att vi skulle prova lite ostar - en ost skulle man hälla champagne i mitten på! Gott gott!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter ju som en kalasgod middag. Vi var bara hemma och gjorde en egen kalsgod nyårsmiddag. Entrécot (eller hur det stavas ;-)), potatisgratäng m massor av vitlök och en god svampsås. Och självklart ett gott rödtjut!

Gott nytt år på er!
/Kramar Karin

Sara Ödmark sa...

Mmm, den där förrätten lät spännande.