tisdag 28 juli 2009

Förskola, förskola, förskola, förskola....Det heter förskola Sara....

Shit ska min dotter börja för SKOLAN? Ja varför inte....

Jag försöker att bomba in begreppet i min hjärna för att inte "reta" någon.... Har man läst flera år på universitet och har en examen och en titel som är förskollärare så är man nog lämpad att ta hand om min dotter! (Hoppas jag i alla fall! ;-)) Men det är ju så mycket enklare och kortare att bara säga dagis så därför har jag kommit fram till en kompromiss.

Själva huset heter dagis och där inne bedrivs förskoleverksamhet! Jippie!!!! Smart va!? ;-)

Räknar ner dagarna och timmarna tills jag ska gå in genom grinden med min underbara dotter som växer för varje dag och lär sig allt fler saker! Ber till högre makterna att inskolningen skall gå planenligt. Undrar om de har desinfektionsdusch bara så att man inte får hem några svininfluensabakterier.....

måndag 27 juli 2009

Ölandsresan 2009


Nu är vi äntligen hemma efter vår landskapsresa. Vi har passerat inte mindre än åtta landskap! (Östergötland, Småland, Öland, Västergötland, Bohuslän, Dalsland, Värmland och Västmanland!) Rätt coolt faktiskt. Efter ett par dagar med lite sol och bad och kulturligheter på Öland drog vi vidare till Bohuslän/Dalsland där vi hade en inbjudan från I&R. Kul att se lite bohuskust, dricka vin och "tjöta" lite med goa vänner! ;-) Men det var rätt skönt att hämta hem katten från katthotellet och åka hem också! Borta bra men hemma bäst - så är det ju! Bjuder på några bilder, den ena är från södra Öland vid Ektorps ruin och den andra är på vår underbara dotter som pallar vinbär i gubbens trädgård!

torsdag 16 juli 2009

Bjuder på några sommarbilder


Underbar tjej på underbara Ryssagården.

Här är vi på Omberg. Letar roliga saker att undersöka......


Här är vi på väg uppför Omberg.

fredag 10 juli 2009

I morgon

Nu är det snart dags att bege sig mot Eskilstuna och E&D:s bröllop! I morgon vid den här tiden är de herr och fru Mattson! Så himla häftigt!

Hoppas på mkt bra musik och dans, skratt, kanske några tårar och lite vin!

Attans också måste ju komma ihåg att skriva ut talet!!!!!!!! Får nog be anna ta med en säkerhetskopia! *haha*

torsdag 2 juli 2009

Jag mailade faktiskt till Rädda Barnen angående deras insamlingsmetoder. Detta mail damp ner för en stund sedan (Busungen är tydligen deras pins/brosch):


"Hej Sara

Tack för ditt mail! Självklart skall våra värvare inte stå och dela ut busungar för att sedan ta betalt. Busungen får man när man blir månadsgivare och det är om månadsgivande de skall fråga dig om, inget annat. Jag kommer kontakta värvarna så att ingen annan blir bemött på samma sätt som du har blivit.

Jag ber om ursäkt för händelsen och vill passa på att önska dig en varm och skön sommar!"

Babyjogger

Till Camilla och alla andra som undrar om vår nya vagn; Babyjogger City mini single.
Vi beställde vår vagn från Pramworld (www.pramworld.co.uk)
Vi tog en red/cream och lade till bumperbar och regnskydd. Tjänade ungefär tusen kronor med frakten inräknad! Ett riktigt klipp med andra ord! Man var tvungen att ringa eller maila dem för att beställa men har ju en sambo som är lite mer bevandrad i de utrikiska språken så det gick bra! ;-)

Vi är supernöjda! Har använt den massor redan. Åkte tåg med den senast i dag och det var hur smidigt som helst att kunna slänga ihop den och ta den i ena armen, ryggsäcken på ryggen och ungen på den andra armen!

onsdag 1 juli 2009

Ursäkta mig har du fått en så´n här?

.....den käcka raggningsrepliken kör Rädda Barnen med när de vill "ge bort" små söta broscher eller pins som de ju också kallas. Härom veckan var jag och Klara på Ica Maxi och de ville "ge bort" en sådan pins till oss. De räcker över den till Klara som sitter i lagom nyfiket läge i varuvagnen. Jag tackar trevligt och säger att jag är lite stressad men att jag gärna tar en broschyr och läser mer. Jag är inte dum i huvudet så jag förstår att dessa människor ju står där i insamlingssyfte. När jag vänder vagnen och går så säger de hallååå den där kostar ju hundrar kronor! VA? Jag fick ju den?! Orkar inte krångla utan säger lite lagom högt till Klara 1 1/2 år att vi bara fick låna den och titta på den och att de dumma tjejerna vill ha pengar för den. Närå det där sista sade jag lite senare....

Idag på Ikanohuset möttes vi i entrén av två söta sommarklädda flickor som återigen ville "ge bort" en liten pin. Jag kunde inte hålla mig och talade om för dem vad jag tyckte om deras (Rädda Barnens) insamlingstaktik. Skrämde nog upp dem lite men avslutade vänligt i alla fall!