söndag 28 mars 2010

Näthatet som bloggdebatt

Denna vecka har debatten om näthatet gått som en löpeld genom landet.
Jag kan förstå unga tjejer som blir ledsna och som tycker det är konstigt att de får hårda och taskiga kommentarer, men skriv kloka saker i stället för att provocera omgivningen då! Och fläk inte ut hela ert liv och barn och åsikter över hela internet! Det som skrivs och de bilder som läggs ut är ju till allmän beskådan och kommer att finnas kvar i evigheters evigheter.......och ta bort möjligheten att kommentera om ni tar åt er av alla hemskheter! Jag kan också förstå de som gömmer sig bakom "anonyma" kommentarer och slänger ur sig snabba, rappa och elaka grejer....det är lättare att vara syrlig och elak i text än i verkligheten! Det är läskigt att näthatet har ökat kan jag tycka men det finns många bloggare som är riktiga nötter som inte riktigt förstår vilken "lek" de ger sig in i.....Visst är det upp till en själv hur privat man vill vara på en blogg och vilket syfte man har med sin blogg kan ju också variera men en grundkurs i näthyfs och en tankeställare till hur man vill framställa sitt privatliv borde varje person som startar en blogg få!

söndag 14 mars 2010

Lugn helg och skallebank

Efter en ovanligt lugn helg med pensionärsprogram på teve och tidiga kvällar åkte vi idag till Hem&Bo-mässan i grannstaden. Det var väl inte direkt mkt att titta på. Jag hade hoppats på mer design och heminredning. Men jag fyndade i alla fall en hel kasse med inredningsmagasin som jag ska läsa. Observera att jag inte skriver tidningar. Jag tycker att tidningar som kostar mer än 50 kr ska kallas magasiiiiiiiiiiiiiin.............;-) Lekte en lång stund med K i leklandet, hoppborg och en massa annat. Starka ljud och ljus gjorde att jag fick världens migrän på eftermiddagen och fick lägga mig och vila en stund. Har nu skickat sambon till något jourapotek för att inhandla migränmedicin men döm om min förvåning när jourapoteket på sjukhuset stängde kl. 18...................och de ställen som har receptfria grejer har inte migränmedicin.......va fasiken, kanske får börja näthandla;-)

Lite avundsjuk är jag på anna med kompis som fick se mellofinalen direkt på plats..........! Det är allt en bra vana ni har! Ska försöka leta med ljus och lykta efter biljetter till Mia Skäringer eller någon teaterföreställning nu i vår! - måste ha något att se fram emot!

tisdag 9 mars 2010

B som i Bajs

-Man får inte äääta baaajs, nääääääää! Bara äta maaat!
Den meningen hörs rätt ofta här hemma just nu....vi har allt en redig liten dotter vi.

Efter några febriga dagar hoppas vi på att K kan gå till förskolan i morgon, hon är nämligen pigg och busig och full av upptåg. Nu ikväll slet hon bort sex tangenter från nya bärbara datorn....lyckades nästan laga alla -förutom EN nämligen bokstaven B som plastmojängen under själva bokstaven var borta på..........Då blir man lite matt kan jag lova! Googlar för fullt på hur man ska hitta en ny men vad söker man på? Plastmojäng+tangentbordsknapp???? Hjälp någon!

Nu har visst Andreas hittat nåt på E-bay, vi får hoppas att det fungerar.

Och....vad lär vi oss nu av detta. Jo man kanske inte ska lämna en tvååring ensam med en laptop och tro att hon kan klara av den!

Nog för att vår tvååring är väldigt framåt och duktig på saker och ting men hon får nog använda den gamla datorn ett tag till.

fredag 5 mars 2010

Grattis fröken Ida 28 år!

Igår fick vi verkligen se vår goda vän Ida tappa hakan! Vi hade äran att vara med på hennes överraskningskalas! Vi firade att hon fyllde 28 år OCH har tagit sin efterlängtade lärarexamen! I flera veckor hade vi tisslat och tasslat på Fb med hennes sambo och i går en helt (o)vanlig torsdag firade vi alltså henne med supergod mat och tårta! Fin-fina presenter fick hon också. Av oss (Elin, anna och jag) fick hon ett presentkort på Lotta design som har superfina "hemmagjorda" smycken i unik design. Självklart ingen kamera med, men jag tog några kort med annas kamera och anna själv tog nog lite kort när hon inte hade bebis på armen....

GRATTIS KÄRA VÄN än en gång!