torsdag 31 juli 2008

Min dag idag!

Min födelsedag idag och den har spenderats med lilla K (som vanligt) och en långpromenad. Sedan har vi mest varit i köket och donat för snart kommer det middagsgäster/tårtgäster! Kul kul!

Gårdagen spenderades vid annas pool! Underbart, tack för att vi fick komma!

tisdag 29 juli 2008

Tågproblem!

Vågar man åka tåg den här sommaren? Det verkar ju mest vara massa problem med SJ....
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2990846.ab

Corren semester och arbete!

Nu har Corren hittat även till vår blogg - varmt välkomna säger vi!

Gårdagen spenderades vid Varamon eftersom svärföräldrarna ju har krypavstånd dit! Superskönt med lite sol och bad!

A har börjat arbeta igen efter semestern. Känns som att hans semester denna gång har gått ofantligt fort, kan det bero på att vi har lilla K kanske?

Apropå Corren så märks det att det är semestertider och nyhetstorka. I morse när jag hämtade tidningen ur brevlådan så trodde jag att sambon tagit B-delen av tidningen med sig till jobbet eftersom tidningen var så tunn. Finns det inga regler för hur lite man får skriva i en av Sveriges största morgontidningar? Dagens tidning dög knappt att döda getingar med, jädrans vad jag fick ta i!

söndag 27 juli 2008

Badkruka - nej då!

Lilla Klara tog sitt första utomhusdopp idag - i Svartåfors lite grumliga men ack så varma och sköna vatten!!! Plask plask sa det när hon med hjälp av mamma fick doppa tår, fötter och ben.....Om värmen fortsätter blir det till att köpa en sån där liten uppblåsbar sak som hon kan få plaska i. Trodde att hon skulle vara för liten men jädrans vad fort det går....hon är ju inte mammas lilla bebis längre *snyft* ;-)

Vad är väl en bal på slottet?

Igår var vi på bröllop i Landeryds kyrka med efterföljande baluns ute på Gamla Slottet i Bjärka-Säby. Det var alldeles, alldeles underbart.....Man blev ju inte direkt mindre sugen att stå brud själv om man säger så.....

Vi hade barnvakt! Min allra käraste storasyster och hennes man körde i sporrsträck från Västkusten och "kidnappade" lilla K i kyrkan så vi kunde njuta av vigseln och festen sedan.... Det hade visst varit lite lite skrikigt men med lite envishet så löste dom även detta...........Tusen miljoners tack för hjälpen kära barnvakter!

fredag 25 juli 2008

Taggad för Me&I

Jag har ju tänkt att ägna hösten åt att prova på att sälja barnkläder - världens coolaste barnkläder, nämligen Me&I http://www.meandi.se/

Har nu bokat in mina första fem träffar! Tack till er som vågar bli mina försökskaniner!!!

Om någon annan är sugen så maila eller ta kontakt på annat sätt!!!
Har fått en sprillans färsk mailadress som är
sara.cerne (a) meandi.se

torsdag 24 juli 2008

Direktrapport från Sabines möhippa

Kvällen börjar med ett friskt humör för det är det som susen gör!!!!!!!!!!!
Gissa om Sabine blev överraskad när jag kom på besök! Fick ett glas rosé i näven och sen var partyt i full gång! Nu dreglar hon över Charles Ingalls alias Michael Landon från Lilla huset på prärien! jaaa du.....

söndag 20 juli 2008

Go west

Nu drar vi till The West Coast, Falkenberg, Skrea strand samt Ullared!!! Tycker det är så himla coolt att de har en köbarometer så man kan se hur lång kö det är eller ringa dom och höra efter!!! Mindre kul är det att stå i den förbannade kön.... men men när man ändå är i närheten kan man ju åka dit och se om man kan göra några fynd!!!

Sååå lite bloggtorka blir det nog framöver men om nån vill ha tag på mig eller om Corren läser det här och behöver nån att citera så kan ni ju alltid slå en pling på min mobil eller besöka annas blogg - för det har ni ju gjort förut (hihihi;-)

Säg den lycka som varar....

Har tidigare i bloggen skrivit om mitt fina namnsmycke som jag vann på Tradera. Jag hade det på mig när vi åkte på husbilssemestern och jag tänkte flera gånger att jag borde ta av mig det för jag kände på mig att jag skulle tappa bort det. Jag är verkligen JÄTTEDÅLIG på att hålla reda på mina smycken och A tjatar på mig var och varannan dag att jag borde skaffa mig ETT ställe och ha mina smycken på eftersom jag lägger dom lite här och var.

I alla fall så finns inte Klarasmycket mer..... Jag måste ha tappat det antingen under bröllopsfesten som vi var på eller på campingen innan....men mest troligt är att lilla K i ett obemärkt ögonblick har ryckt av mig det....Lite sorgligt var det och jag var lite deppig där under festen ett tag, men A lovade mig att jag ska få ett nytt - minst lika fint! Så nu har jag mailat till Sofia som gjorde smycket för att se om hon kan göra ett till....

Om att vara mamma och inte glömma sig själv!

Jag ser alltför många som går in i mammarollen nästan lite för mycket. Sådär så att de glömmer bort sig själva. Det är bebisen och familjen till hundrafyrtioelva procent och det ska ammas och matas och jag vet inte vad tills jag ungen går i förskolan. Jag vet för jag har varit nära själv. Varje dag måste jag påminna mig själv om att jag faktiskt inte heter mamma, utan Sara och varje dag försöker jag få en stund för mig själv - med mig själv. Visst är vi mammor viktiga, otroligt viktiga men förhoppningsvis finns ju även en pappa eller liknande till barnet - som ju är minst lika viktig som vi mammor. Jag vill uppfostra lilla K till en självständig individ och jag kommer inte kunna ha henne hängandes vid bröstet tills hon går i förskolan - då missar jag mig själv.....Det går att vara mamma och sig själv, det krävs bara väldans mycket träning!!! Det behövs även att ens eventuella respektive också tränas in i mamma/papparollen för först när man har hittat sin mamma/papparoll kan man hitta tillbaka till sig själv.

fredag 18 juli 2008

UTMANING

Jag har blivit utmanad av anna.

Regler:
-Posta reglerna först.
- Svara på alla frågor.
- Skicka vidare utmaningen till 6 andra bloggare. (skiter i att utmana.....vill du utmana dig själv så sno gärna listan!)
- När du postat dina svar, berätta det för den som utmanade dig!

Fem saker som fanns på din Att-göra-lista idag:
1. Tvätta
2. Hämta katten i Motala.
3. Pussa på min underbare sambo.
4. Handla
5. Lämna babyvakten som vi fått låna av Therese.

Vad gjorde du för 10 år sedan?
- Jag var 18 år och sommarjobbade på café Slussvaktar´n i Falun. Party party!
Sommarjobbade även på ridläger på Sveden - underbart!

Ställen du bott på?
Hönsarvet, Borlänge.
City, Borlänge
Hälsingberg, Falun
City, Falun
Ryd, Linköping
och nu i Malmslätt, Linköping

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
1. Starta eget inom nåt bra område
2. Betala av studielånen.
3. Köpa ett hus i Linköping och ett i Dalarna och ett i Stavsnäs!
4. Investera. (i mina hus och i bra hästar!!!)
5. Ge pengar till min familj

Personer du vill veta mer om?
Personer som jobbar för mycket och försummar sin familj - vad tänker dom på????

Husbil - kung på vägen

Långsamt och lite nonchalant höjer jag vänsterhanden för att hälsa på den mötande husbilen. Ser de oss? Kommer de hinna hälsa? Jag fnissar lite och känner mig lite stolt där jag sitter upphöjt på passagerarsidan. Klara snusar och sover där bak, ovetandes om att vi nu lämnat Norrland för att åka söderut. Båda i framsätet på den mötande husbilen hälsar! Vi är kungar på vägen!

Konstaterade att vi semestrat bara ett par hundra meter från vår egen väg, E4:an, men desto mer norrut! Vår "hemmaväg" är ju E4:an som ju passerar här utanför....sammanlagt har vi kört 240 mil! Undrar hur långt ner i Europa det är...måste kolla kartan.

Hem ljuva hem

Hem ljuva hem. Borta bra - hemma bäst.
Hem till kalender, planering, disk och tvätt. Hem till sin egen säng, sin egen dusch och till datorn!
Hem till personer man saknar, till högar med post som ska gås igenom. Hem till mejlbox som ska rensas och till projekt som skall slutföras.

Det är härligt med semester! Skulle lätt kunna vara ute en vecka till - men det blir ju desto mer att ta hand om när man kommer hem då....

Glömde ju katten - Moses är i Motala på sommarkollo. Honom måste vi ju hämta idag ju!

måndag 14 juli 2008

Rapport från Pite havsbad

Tankar om campinglivet
- Det är bra att det finns stora bensinstationer att stanna till på. I synnerhet om man kommer med en stooor husbil. Det är nog bara på mackarna i Norrland som de har trasmattor på golvet inne på toan.
- Det är coolt med alla "långliggare". Blommor i fönstren, stoora gasolgrillen utanför den gigantiska husvagnsträdgården med staket, trall och allt.
- Det är mindre coolt med bebisskötplatsen inne på damernas....*hmmph* precis som om det är självklart att det är mamman som ska bada och byta på bebisen... i vår familj försöker vi vara föräldrajämställda så A fick vackert gå in på damernas för att bada lilla K.
- Det är coolt med sol klockan 21.48 på kvällen.


Just nu befinner vi oss på Pite havsbad. Jag sitter inne i husbilen och ser solen sakta smyga sig ner i havet framför mig. Underbart ljus och härligt solsken idag, men ganska så blåsigt. Sandstrand med mjuk och härlig sand och väldigt långgrunt i vattnet. Ungefär nitton grader i vattnet. I morgon åker vi söderut mot Höga kusten.

torsdag 10 juli 2008

Resrutt

Nu drar vi äntligen kosan uppåt, eller snart iaf. Ska bara åka till Norrköping och hämta husbilen. Sen drar vi....bröllop i Skellefteå på lördag och sen åker vi dit där solen är! Planerar att lämna stan vid sjutiden och stanna och sova någonstans i Gävletrakten.

Eller som det stod i bröllopsinbjudan: "Åk E4:an norrut. Sväng vänster vid Max" Ha ha!

onsdag 9 juli 2008

Packlista

Ha aldrig packlistan i huvudet, det blir så rörigt då.....
just nu snurrar det lite i huvudet på mig. Vi åker ju bort i morgon, mycket att tänka på.......

Hoppas att datorn kommer med, då kanske det blir en eller flera bloggrapporter från fjällvärlden!

måndag 7 juli 2008

Klarasmycket!




Mitt namnsmycke!

Idag kom äntligen det fina namnsmycket som jag vann på Tradera! De tunga regnmolnen skingrade sig något när jag öppnade det lilla paketet som låg i brevlådan och jag tror banne mig att solen tittade fram lite när jag tog på mig det vackra halsbandet med världens finaste namn på!

Det är en tjej som heter Sofia som har ett designföretag som har tillverkat det exclusively till mig!!! I väntan på att jag lägger upp bild så får ni kolla på hennes fina grejor via länkarna! Ha det gott i pissregnet!!!

fredag 4 juli 2008

Sommartider hej hej!

Nu är det verkligen semestertider. Nästa vecka åker vi på vår efterlängtade Norrlandstripp! Ska bli häftigt att vara husbilsägare för en vecka! Hinner inte blogga lika mycket framöver. Hav tröst gott folk hav tröst! (Det kommer bättre tider - eller sämre beroende på hur man ser det...)

Saraoklara hissar och dissar!

Sara hissar
- Mia Törnbloms nya bok "Så dumt!" Om hennes liv som drogmissbrukare och kriminell. Otroligt bra beskrivning utan omsvep. Sååå otroligt läsvärd. Har tidigare ratat hennes böcker lite och inte orkat ta mig igenom "Självkänsla-böckerna" Men ska nog göra det nu i sommar!!!




- Hissar även sommar, sol och semester. Har faktiskt fått sovmorgon flera dagar i rad då min underbare sambo tagit morgonskiftet med lilla K som fått för sig att dagen skall börja klockan 05! Har försökt att tala om för henne att sommarlovsmorgon inte börjar förrän 09, eller möjligtvis 08.45 då radioteatern går!

- Sista hissen går till Sommarpratarna! Mkt underhållande och roande, måste kolla vem som pratar idag!

Sara dissar
- Svårt att komma på något just nu. Skulle väl vara att vår svenska sommar är alldeles för kort då kanske!
Klara hissar
- Äpple och persikapuré på gröten!!! Mums mums!
- Att leka med kusin Kalle
- Sina nya kläder från Me&I
Klara dissar
- Att inte ha någon att leka med klockan 05 på morgonen. Någon som vill komma och leka med mig då?


torsdag 3 juli 2008

Visingsö

Idag åkte vi på utflykt till Visingsö och Gränna! Kortfattat kan utflykten beskrivas som alldeles alldeles underbar! Fint väder, härlig natur, fina promenadstråk. Hade aldrig tidigare varit på Visingsö, men nu förstår jag varför man ska åka dit! En härlig dag!

onsdag 2 juli 2008

Attans

Attans...nu fastnade jag vid datorn igen. Datorn är verkligen den moderna hemmamammans spis. Våra mödrar fastnade vid spisen och vi vid datorn! *hahaha*

anna har hjälpt mig ut i bloggvärlden! Så nu finns vi, ja menar syns man inte så finns man inte! Ticke tack anna!

tisdag 1 juli 2008

Tävling!

På siten barnlycka.se har man en tävling där man kan vinna lite fina grejer! Gå in och kolla vettja!

Apropå rosévin....

....så trodde min storasyster ända tills hon blev vuxen att man blandade rött och vitt vin för att få rosé!!! *tihihihihi* På hennes bröllop så drev man med hennes envishet genom att blanda rött och vitt vin *uuurkkk* och då först så erkände hon att hon hade fel. Sööta syster!

Reklam

Jag bara måste få göra lite reklam för ett helt underbart rosévin som jag köpte idag!!! Tandarra, ett australiskt vin med cabernet sauvignon. Så himla gott! Har avnjutit ett glas framför allsången! Uggla är f*n kung! EMD var lite lagom charmiga också faktiskt!