onsdag 31 december 2008

Mulle....

Såg en dödsannons igår med skogsmulle som symbol - innebär detta att Mulle är död?
Det går ju inte?

Årskrönika 2008

När detta skrivs är min älskade A ute och går med vår älskade K och jag lyssnar på smörmusik a la Robbie Williams på Spotify, något nytt skitsmart sätt att lyssna på musik på enligt A. Här kommer en kort resumé månad för månad över året 2008! Håll tillgodo!

JANUARI
Året började med att vi firade med S&S inne i stan. Jag var tjock, trött men glad. Glad över att de ville fira med oss tråkiga väntande blivande föräldrar. De ville väl se hur det är för nu väntar de själva barn - grattis till dem! Lördagen den 5 januari föddes så vår älskade Klara klockan 15.17, 3900 g och 50 cm! Underbart! Hela januari var jag så inne i bebisbubblan.

FEBRUARI
.... och efter ett par veckor vågade vi oss ner på stan för X antal fikadejter med trevliga mammor och bebisar! I februari kom äntligen Idas lille E också! Äntligen tyckte K som nu fick sin första pojkvän!

MARS
I mars åkte vi upp till Dalarna för att visa upp lilla Klara för släkt och vänner! Det var kul! Den 1 mars fick Klara även sin första kusin - vi sa välkommen till världen till lille Karl, eller Kalle som man säger i folkmun! Grattis till mamma och pappa K&J.

APRIL
I början av April var vi magsjuka, nån släng av vinterkräksjukan - det var INTE trevligt. I april började också planeringen för Klaras dop och vi åkte en sväng till mostrarna i Stavsnäs. Mamma unnade sig också skön taktilmassage av kompisen Jenny! Underbart!

MAJ
Klaras dop gick av stapeln den 24 maj som var en solig och underbar lördag! På kvällen var det stor fest med vänner och bekanta och melodifestivalen! Allt fler fikor och aktiviteter - men det är bara trevligt att ha mycket för sig! Vi började gå till öppna förskolan nere på kyrkan, roligare leksaker där tydligen! Den 29 maj var vi ett helt barnvagnsgäng som gick blodomloppet nere på stan! Trevligt!

JUNI
Måndagen den 2 juni hade jag en klädträff här hemma med me&i-kläder och en liten tanke började gro i mig att jag själv skulle börja sälja....Sedan kom sommaren och alla högtider avlöste varandra. Mina två yngsta systrar tog studenten och det var dop för kusin Karl. Midsommaraftonen firades traditionsenligt i Stavsnäs! Några möhippor och svensexor hanns också med däremellan eftersom vi skulle på ett par bröllop! Vips så var Klara sex månader och kunde massa saker! Hur gick det till?

JULI
Semestern 2008 tillbringades i en gigantisk husbil! Skithäftig upplevelse! Kosan styrde vi norrut mot Skellefteå och S&S:s underbart fina bröllop! Vi låg även några dagar på Pite havsbad innan det var dags att se höga kusten och vända nosen söderut igen! Några kalla men vackra dagar i Falkenberg hann vi också med och självklart besökte vi Allsång på Vallarna! *hihi* det blev barnvaktspremiären för mormor och moster! Veckan efter var det dags för ännu ett bröllop då var det S&F som gifte sig här hemma i Linköping. Även detta ett alldeles alldeles underbart bröllop......Det blev även första heelt barnfria kvällen för vår del då moster Fia och morbror Johan kom och tog hand om Klara. Mamma fyllde 28 år och hade kalas i trädgården!! För första gången på evigheter firade mamma någon annanstans än på Sveden! Meen traditioner är ju till för att brytas!

AUGUSTI
Faster K hade stor trettioårsfest i granngården och pappa A började jobba igen efter den långa härliga semestern. I augusti körde jag igång med min klädförsäljning av världens coolaste barnkläder nämligen me&i!!! Inga fler inköp av danska barnkläder ;-) Den första träffen hade jag hemma hos anna där det var fullt hus! Glada köpglada kunder - det gör jag gärna om! I slutet av augusti hade vi kräftskiva här hemma och lilla K var på sin första utomhuskonsert - Lars Winnerbäck här hemma på Stångebrofältet! Häftig upplevelse! Jag började även rida igen. En skön sensommarutflykt till annas stuga i Boxholm med bad i poolen blev det också! Även några sköna badvändor till farmor och farfar vid Varamon hann vi med! I slutet av augusti hade vi big family fest i annas stuga med flera familjer oj oj vad vi kan festa märkte vi då! Trots att vi är närmare tretti än tjugo och har en massa småbarn kring benen!

SEPTEMBER
Min snälla hårfrissa Tessan fixade så jag fick vara hårmodell för en dag! Underbart att få en massa fin färg i huvudet igen!!! Mycket jobb med me&i denna månad! Men roligt!

OKTOBER
Var och besökte en förskola (eller dagis som många envisas med att säga!;-) Hoppas att Klara får plats!!! Efter många turer och datum så lyckades vi boka in en big family dejt igen! Denna gång var det gokart och fest på programmet! God mat och vin i goda vänners lag - kan det bli bättre??? Klara hade namnsdag inte mindre än två gånger under samma vecka! *haha* Babysång, öppna förskolan och mycket lek i lekparken! Jaaa det var då inte svårt att fylla dagarna som allt som oftast var soliga i oktober! I slutet av oktober började höstförkylningarna. Dessa avlöste varandra och hela familjen var sjuka i omgångar....Farmor och farfar gjorde barnvaktspremiär då vi var på Riva och åt (present från Soffe och Patrik!) och vi var även på Bio och såg Arn2.

NOVEMBER
Även denna månad var det många säljträffar med me&i men alltid lika trevligt att komma hem till köpglada kunder!!! Nu blev kvällarna raskt mörkare och det var skönt att vara inne och kura och tända ljus och börja tänka på julpynt och annat!

DECEMBER
Äntligen advent och tid att göra julfint hemma!!!
Alternativt julbord på Ekoxen med Soffe and friends även detta år. Mycket roligt! Farmor och farfar var dubbelbarnvakt (båda barnbarnen!) Det gick strålande! Mycket pga att farfar sjöng snapsvisor för barnen så det stod härliga till! Julklappsbytarfest hos J&K, trots förkylning lyckat. Uförsäljning av me&i här hemma blev en tjejfest - himla kul med många skratt!

Året kan sammanfattas i många omvälvande känslor och många nya underbara vänner för livet!!! Att få barn är ju trots allt det största man kan vara med om!!! Och som jag skrivit förut - meningen med livet...........Året har gått sjukt fort och det är med blandade känslor som jag räknar ner dagarna tills det är dags att börja jobba igen.....Nu ropar A att jag MÅSTE hoppa in i duschen om vi ska hinna till nyårsbaluns hemma hos S&F där Gula änkan och oxfilén väntar!! Det är inte varje dag som småbarnsföräldrar får komma till dukat bord så vi tackar och bugar. Tacksam är nog årets ord från min sida!!!! Både i stort och i smått! Jag måste även berömma mig själv för att jag blivit bättre på att kommunicera och vara tydlig! Hurra för mig! Nu väntar en riktigt spännande tid - men först ska vi göra om lite här hemma - och så ska vi ju fira födelsedag förstås!!!

TACK OCH STOR NYÅRSKRAM TILL ALLA LÄSARE!!!

p.s En liten nyårstävling - döp Klaras gunghäst! Bästa förslaget belönas med en ridtur! d.s

måndag 29 december 2008

Julresan-08

Nu är vi hem-hemma i Dalarna hos lilla Klaras mormor. Dagarna har varit späckade med diverse besök hos släktingar, slalomåkning och pulkaåkning med morfar i Romme. Tack så mycket för julklappar från höger och vänster! Idag har vi gått lite på stan, lilla K nerpackad i polarnoverallen och fårskinnsåkpåsen men så var det ju ganska så kallt också...minus sexton grader!!! Tyvärr hinner man ju inte träffa alla när man bara är uppe några dagar....i morgon går bilen ner mot Linköping igen. Saknar min egen säng, katten och alla kära vänner!!!

Mitt julpyssel detta år har inneburit en massa stickning! Har faktiskt fått till både vantar, mössa och benvärmare till lilla K - jättesöta! Hav tröst så kanske det kommer bild på bloggen.....

Sitter också och fnular och pular på om det blir någon årskrönika här....den finns i mitt huvud än så länge!

onsdag 24 december 2008

Julbetraktelse...

.............julaftonskväll 2008 går mot sitt slut. God mat och många klappar senare slötittar familjen på teve. Jag är nöjd med min första jul hos svärföräldrarna. Lilla K har varit så otroligt duktig och var med hela julmiddagen och paketöppningen. Hon orkade vara med till halvåtta då det blev pyjamas, välling och nattning. Nu sover hon som en stock. Paketöppningen tog sin lilla tid eftersom man i A:s familj öppnar en julklapp i taget så det tar sin lilla tid. Hur gör ni i er familj?

Godast på julbordet tyckte lilla K var potatis, köttbullar, prinskorv och omelett med räkstuvning! Mamma tyckte bäst om rödkålssalladen, köttbullarna och rödvinet! Vad gillade du bäst?

Man hinner tänka rättså mycket en sådan här dag. Man tänker på året som har gått, på sin familj, syskon och framtiden. Jag har planer - vilket man ska ha och är också evigt tacksam över det coolaste året i mitt liv - året då jag blev mamma och vi blev en familj! Är också glad över att vi fått vara glada och friska!

Tydligen var årets julklapp en upplevelse! Både jag och A hade anammat detta och gav alltså varandra det! (Som om inte varje dag är en upplevelse när man har ett litet barn!) Jag har en helg på hotell med tillhörande kulturevenemang att se fram emot nu i vår (blir nog något i Stockholm) och jag gav honom ett presentkort på en konsert senare i sommar med tillhörande övernattning!

En alldeles alldeles underbar kväll........bäst att återgå till familjen i tevesoffan!

KRAM och God Jul

lördag 20 december 2008

En riktigt God jul och ett gott nytt år önskar vi er alla!

fredag 19 december 2008

dagens Tack!

Dagens TACK går till kundservice på babyshop.se som sänkte H.J.O.R.T.H klänningen (se bild nedan) fastän den bara var på erbjudande igår!

Håll tummarna för att den kommer med posten på måndag och att storleken är bra!!!

torsdag 18 december 2008

Sista mammadagen!!!!!!!!!!!!!!!

Idag är det min sista ensamma mammadagen EVER! I alla fall innan Klara börjar på förskolan och så. Egentligen är det lite ljug eftersom att A kommer hem på julsemester och jag inte börjar jobba förrän den sjunde januari. Sedan ska ju han vara hemma ett par månader innan inskolningen. Men det är min sista föräldrapenningsdag i alla fall! Undrar vad vi ska hitta på? Stan en sväng kanske? Som lärare har man den förmånen att man kan "gå in i tjänst" vilket jag alltså gör från och med idag!

Så tack så mycket till Försäkringskassan för ett gott samarbete! (Det sistnämnda läses med viss mått av ironi!)

Klänning till Klara?


Vad tycker ni om den här klänningen gott folk? Funderar på att slå till, det är ju rea och allt!

Lekdag och bergsbestigning

En beanbag, eller saccosäck eller vad de nu heter är Klaras nyaste pryl på önskelistan. Vi var hos anna och E och lekte massa idag och det var helt klart fränaste prylen. Man kunde ju slängga sig i dom och klättra massor. Som sagt det var den roligaste leksaken som E hade, förutom manickerna på annas dator då förstås.....de var roliga att pilla på. Eftersom vi bara har bärbara databurkar här hemma så har hon aldrig sett en sån stor databurk med massa blinkande knappar och saker som sticker ut och så (läs usb-minne) En kär gammal vän i E:s leklåda är annars katten som både jamar och spelar! Roligt roligt!

onsdag 17 december 2008

Lite ego och nyfiken

Jag är lite nyfiken på vilka det är som läser min blogg egentligen....Kan inte alla som vill, vågar och kan skriva en liten kråka i kommentarsfältet och göra er till känna eller vad det heter!

Funderar starkt på hur jag ska göra med bloggen efter nyår - jag återkommer med tankeresultatet! Men som sagt skriv en liten kommentar nu så jag vet att DU finns!

tisdag 16 december 2008

En frödjefull jul?!

Läser i tidningen Extra Östergötland idag om tips för att uppnå en fröjdefullare jul. Jag ger er här de bästa tipsen, kryddat med mina egna idéer och tankar:

- Det blir inte roligare än man gör sig. Det handlar om att välja vilken inställning och attityd man vill ha till saker och ting (och personer med för den delen).
- Fokusera på det du kan påverka. Gör klart för dig själv att du inte kan förändra någon annan, du kan bara förändra din egen inställning!
- Tänk på att man har alltid ett eget val. Eller egentligen har man många val och man får välja om! Tänk först och agera sedan!
- Fokusera på de vänner och släktingar som du verkligen tycker om. Är det rätt att jaga Sverige runt för att behaga gamla faster i Tommelilla som ändå knappt fattar att ni har varit där? Har vännen från förr besökt er de senaste tio åren?
- Det tar tid att uppnå sina mål men varför inte visualisera dem redan idag hur vill DU ha det i jul, hur vill dina närmsta ha det hur vill dina barn ha det? Låt alla vara med och bestämma och diskutera och våga för guds skull (eller för er egen) göra annorlunda för en gångs skull!
- Ta det lugnt med mat, dryck och pengar - det är ett år nästa år också!

Julefrid från mig till dig!

Stafningsbesvär?

Det är banne mig tur att jag snart är tillbaka i skolans värld. Har fått påpekningar att texten i bloggen tenderar att bli allt mer talspråkslik. Kan knappt skilja på de och dem och dom och dom längre? Kan det ha med julstressen att göra kanske? Att man skriver blogginläggen i flygande fläng och liksom på språng???

måndag 15 december 2008

Måste bara säga att de som får julkort av oss i år kommer få de finaste julkorten som mänskligheten har skådat!!!!!!!!!!! Var precis och hämtade ut dem och ska sätta igång och skriva text.......undrar om man törs våga sig på datorutskrivning på korten....

lördag 13 december 2008

Jag säger bara: Jag HATAR julklappsleken ni vet den där när man slår tärning och får ta paket och grejer av varann.............skänk pengarna till välgörenhet i stället för att dra hem mera krafs!

pulkapremiär!

Idag åkte Klara pulka för allra första gången. Dessutom passade det på att snöa lite grann! Mysigt... Åkte och köpte en bebispulka så alla ni som tänkt köpa en pulka i julklapp - nu önskar vi oss "bara" en vanlig pulka så att vi kan åka med också!

Nu gör vi oss redo för julklappsbytarkväll hos A:s bror. Det ska bli kul men det är ju alltid ett helt företag innan man kommer iväg....

fredag 12 december 2008

Tjejkväll utan seierna...

En mycket lyckad kväll med me&i, vin och idol!!! Saknades gjorde dock mina underbara (slitet uttryck jag vet!) seior!!!!!!!!!!!! Men ser fram emot februari, hade vi spikat datum???

En till award!!!!!!!!!!!


Har fått en till award, denna gång från söta Veronica som vi haft som ledare på öppna förskolan och babysången denna termin. Det var sista gången idag och luciatåg. En förkyld Klara och mamma skottade oss fram till kyrkan och snörvlade oss igenom alla traditionella luciasånger. Blev lite rörd i ögat faktiskt.........Tackar ALLA för en fantastisk termin med babysång och öppna förskolan!!! (Speciellt tack till Veronica för utmärkelsen och för att du tycker så mycket om Klaris!)

måndag 8 december 2008

Tvättbestyr

I den här familjen hjälps vi åt med hushållssysslorna. Klara tyckte i morse att A:s kalsonger behövde tvättas så hon slängde dem helt enkelt i toaletten. Hon är smart min dotter!

julstämning

Svårt att få julstämning när det är grått och trist ute bara men gå in på www.julradio.se så har ni jullåtar att lyssna på iaf!

söndag 7 december 2008

jobb jobb jobb

Jobbfunderingar............
jo jag har haft dem ett tag jag också. Har börjat räkna ner dagarna tills det är jobbdags igen. Kan inte förstå att jag har varit hemma ett helt år! Ska träffa min vikarie för tillbaka-lämning i veckan, håll tummarna för att det känns bra. Jag ska verkligen lova mig själv att inte köra på i hundranitti utan att verkligen ta mig tid till att reflektera och tänka över vad jag håller på med egentligen...är det verkligen läreriet jag vill hålla på med? och är det verkligen de här ämnena jag vill undervisa i? Häromveckan ville jag bli polis och veckan innan det ville jag jobba med yngre barn och före det ville jag jobba i kyrkan! Ja ni ser....så går det när man har tid att tänka!!!! Jag älskar verkligen mitt jobb och ungdomarna och det är lite tabu att erkänna att jag faktiskt har längtat tillbaka till skolan!!!!

Annars har helgen rusat förbi......kom ju hem från Dalarna i fredags och i går var det dags för stor julfest med sommarbuffé på Ekoxen! Verkligen skitkul! God mat, massa dans och fest!Tack alla som gjorde kvällen så kul! Var ner en sväng och shoppade några julklappar nu på eftermiddagen. Nu blir det laxgryta som min kompis bjöd på hemma i falun.

Snälla vänner!

Har fått en utmärkelse!!!!!!!! Tror att jag fick den av ida är lite trött...........
Tack snälla! (Egentligen ska man skicka vidare den men jag är för ego så jag behåller den ett tag för mig själv!)

tisdag 2 december 2008

Snöfall och granstöld

Var precis i skogen med mamma och lilla K. Snön föll med stora vita flingor! Underbart. Snodde lite granris från en stackars gammal gran. Mamma behövde till balkongen. Gallring kallas det!
Åkte sedan en snabbis till mitt älskade Sveden. Hjälpte Eiler att släppa ut några småponnyer, till Klaras stora glädje. Lämnade även min tovade tomte till Helenes tomteutställning. Jag tyckte att han platsade där. Tyvärr hade de inte tid att prata så mycket då första busslasten med pensionärer skulle komma under dagen.