fredag 27 februari 2009

Vilka färger är egentligen färger

En fråga på fysikprovet lät ungefär såhär:

"Bildläraren anna och fysikläraren Sara diskuterar färger. De diskuterar bland annat varför grönt är grönt och varför lila är lila. De blir osams kring några andra färger. Vilka färger kan det var? förklara hur de båda lärarna kan ha tänkt och varför de inte tyckte lika."

---Någon som har något klurigt svar?----

Nymodigheter

Idag upptäckte jag tjänsten videosamtal på msn..............gud vad efter man känner sig att jag inte har kommit på det tidigare.... Det var iaf mysigt för stor-Moster Fia att få se en liten skymt att Klara och så kunde de ju sjunga lite ihop också! Nästa steg är att lära mormor att använda det också....

Kvällen är annars väldigt lugn. Har ju knappt varit hemma på hela veckan känns det som.

Tillbringade kvällen i soffan med diverse sjung-dans och pratprogram och en packe fysikprov som behövde rättas!

onsdag 25 februari 2009

Stressig dag - men vägningsdag!

Puh... äntligen är min stressigaste dag på länge över..........
Jobba - hem - träna - sälja................. men men det blir lugnare snart. Efter påsk har det förhoppningsvis blivit ljusare och härligare väder också!

Säljandet gick bra ikväll trots stress i kroppen och trötthet!

Det som var dagens överraskning var dock vågens resultat. Det är knappt att jag vågar tro på det men vågen visar

MINUS TIO OCH ETT HALVT KILOGRAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TIOTUSENFEMHUNDRA GRAM!!!!!!!!!!!!
-10,5 kg alltså! Helt sjukt bra! Funderar på att belöna mig själv med något nytt plagg - tips mottages!

tisdag 24 februari 2009

Äntligen bröllop!

ÄNTLIGEN! Så får då vår kronprinsessa sin man av folket! Härligt! Dagen har inte bara präglats av solsken utan även av nyheten från hovet att Victoria äntligen får sin Daniel. Jag och Sabine har som sanna rojalister redan bokat resan till Stockholm! *haha*

Fullspäckad dag i övrigt med massa jobb och föräldramöte. Hann dock med en promenad på förmiddagen - skönt!

När jag kom hem fick jag höra att Klara haft en härlig dag i simhallen med sina kompisar och deras pappor! Härligt!

torsdag 19 februari 2009

4-årskalas!

Idag har vi haft fyraårskalas! Eller rättare sagt 4 vilda ettåringar har haft gemensamt ettårskalas på landet. Det var riktigt trevligt men oj så det såg ut när vi for. Pappa Dee får nog fullt upp att röja i morgon. Tack alla familjer för genomtänkta presenter!

På kvällen åkte pappa A till stan för att köpa ett begagnat badkar som jag hittat på Blocket. Så just nu står det ett superfint badkar på fötter i vårt vardagsrum! Det gamla sunkiga från åttiotalet står ute i trädgården. Någon som behöver till hästhagen? Välkommen hit! Undrar vad lilla K säger i morgon bitti-hon som älskar att bada. Nu kan hon ju få göra det framför teven! ;-) Pappa A är så nöjd över sitt kap (endast 300 kr för ett nästan nytt badkar!) att han nästan vill sova i det i natt! (Tilläggas skall att det var JAG som såg annonsen - och jag har redan paxat premiärdoppet!)

Ögonen går i kors efter en hektisk dag fyra babblande ettåringar är fler än fyra babblande mammor! (haha!) Jag är imponerad över alla förskollärare som pallar tolv ettåringar i samma förskolegrupp! Jag ber till alla gudar i världen att lilla K kommer på en lugn avdelning med blandade åldrar! Tur att det är ett tag tills hon ska börja............

neråt!

Nu är vi hemkomna från sportlovsfirandet i Dalarna. Hann även med att träffa lite vänner och min gamla farmor. Riktigt kul! Extra kul att få bevisat (än en gång) att jag faktiskt har rättså bra intution (vette fan hur det stavas men kul är det!) och att min känsla faktiskt var rätt! Man SKA lyssna på sitt inre i alla lägen!

Enligt annas våg så pekar vikten stadigt neråt och jag har gått ner ungefär åtta kilo, men det är ju itrim-vågen som räknas och jag hoppas att det är vägning där på onsdag då vi har gruppträff. Jag ligger lite efter med mina promenader men hur jäkla kul är det att halka omkring som Bambi på hal is liksom! Ska försöka med lite lunchpromenader på jobbet nästa vecka i alla fall! Snälla håll tummarna för mig!!!

Dagens konstiga handlar om alla dessa viktminskningsprodukter som finns.... har testat några sk mealbars och de flesta smakar ju som godis! Typ som Snickers och Twix (eller Raider som de hette på min tid!) Är inte detta konstigt? Mina soppor som jag kör är ju faktiskt rättså goda även om jag ska testa nån thaisoppa som jag fick tips om. Återkommer med smakresultatet!

lördag 14 februari 2009

SPORTLOV!!!

Äntligen riktigt sportlov. Med riktig snö, riktig ledighet! Vi styrde kosan upp mot Dalarna så snart jag slutade jobbet i fredags. Här väntade minus fjorton grader och nästan en halvmeter snö! Underbart! Idag har vi klämt lagg, dvs åkt lite längdskidor. En syn för gudarna vill jag lova, men jag hasade mig runt sjön Stångtjärn i alla fall!!! Låter som en bragd på flera mil men i själva verket var det några kilometer bara! Sedan fick Klara åka bakom moster i pulkan - det var en hit! Vi grillade korv och myste i solskenet, hälsade på en pimplare som precis fått en stor Öring - häftigt! Nu på kvällen trotsade vi kylan och gav oss iväg på en liten alla hjärtans dag dejt. Filmen Australia på biografen Falan här i stan - underbar film! Rekommenderas. Den hade allt en riktig smör-gråt-film behöver, krig, kärlek, svett, tårar, barn, hästar, humor och lite naket! Håll tummarna för bra skidväder i morgon - då kör vi en repris.
För er som undrar hur det går med soppätandet så kör jag fortfarande men jag fuskade lite ikväll och åt några popcorn, uj uj uj ;-) Vägning förhoppningsvis på onsdag då jag tänkte ner och träna.

torsdag 12 februari 2009

tror inte jag klarar mig....

Tror inte att jag klarar mig från flunsan.....trött matt i kroppen och kliig i halsen....Typiskt lov-syndrom. Blir typ alltid sjuk på loven...........:-(

Roligare är att en kollega tycker att det syns på mig att jag har tappat kilon! DET är kul!

Det var dagens plus och minus!

måndag 9 februari 2009

Nya träningsmodet?

Hmm............jag tror jag har missat något. Nya träningsmodet verkar vara basketdojor. Två "damer" (vi kan kalla dem det så är vi snälla....) kom till träningen iklädda snygga basketdojor idag, den ena hade röda och den andra svartmönstrade! Läckert men kanske inte så träningsvänligt.....

Såå jäkla skönt att få släppa alla tankar och svettas lite idag, har många jobbtankar i huvudet men så brukar det ju vara strax innan lov!!! Tre och en halv jobbdagar kvar tills LOV!!! Underbart!

söndag 8 februari 2009

Mjölk från en kossa nära dig!


Idag har Klara druckit riktig mjölk från kossor som betar bara en bit från där vi bor! Man kan läsa på förpackningen var kossorna bor någonstans. När Klara blir större ska vi åka dit och hälsa på! Några östgötabönder har gått samman och bildat "Östgötamjölk". Ett så bra initiativ var längesedan man såg! Äntligen några som vågar utmana den stora mjölkjätten! Riktigt gott smakade mjölken också! (Bilden lånad från www.ostgotamjolk.se)

fredag 6 februari 2009

fredagsmys med mysiga kollegor

Fredagen och arbetsveckan avslutades med fredagssim och relax på Ljungsbro simhall.
Riktigt mysigt! Tack tjejer!

onsdag 4 februari 2009

Räkna neråt.............

Vägning på Itrim idag: Ytterligare 2,2 kg som läggs till handlingarna!!! Känns riktigt riktigt bra!

Dagens roliga hände precis nyss. Hemkommen efter träning och kurs slänger jag mig vrålhungrig i soffan med en tallrik soppa, kryddad med några gröna bönor dagen till ära. Ska precis börja äta, tar skeden som visar sig vara en gaffel!! *moahahaha* Måste vara ödets ironi. Ska man köra diet så kan man ju f*n göra det ordentligt! ;-) DET är humor det....

Totalt alltså 6,4 kg av mig som är borta!!!!!!!!!!!!! *trallalalala*

måndag 2 februari 2009

Ny vecka

Helgen har spenderats med systrar/mostrar och mormor i Stavsnäs. Underbart! Kul att träffa alla även om det blev lite spontant sådär! Jag och Klara hade tänkt oss en lugn och skön helg men så invaderades byn av halva släkten! *haha*