söndag 28 september 2008

Full fart i Falun

Hela familjen är hem-hemma i Falun hos mamma/mormor. Dock var A tvungen att åka tillbaka i kväll eftersom det är jobbdag i morgon. Jag och lilla K stannar dock till onsdag. Har redan hunnit med en hel del. Shoppat vantar till Klara och nu sitter jag och försöker knåpa ihop en liten halsduk till henne eftersom det ska bli ännu blåsigare ute.

I morgon blir det besök på älskade Sveden och förhoppningsvis lite shopping på Kupolen.

måndag 22 september 2008

Smutskastning i bloggar....

Det här med bloggar som vapen och bloggar som maktmedel har jag funderat mycket på senaste tiden. Blondinbella var ju med i Extra Extra häromdagen, suck, stackar lilla rika flicka säger jag. Ful som stryk och bara sjutton år, men jädrans vilken entreprenör hon verkar vara. Dock tycker jag att hon borde njuta av skolan och ungdomen och studier och lugna sig lite med kändisskapet, liiite väl medikåt är hon lilla bruden - men som sagt ack så smart!

Har även sett smutskastning och taskigheter i lokala bloggar och jag har bara en sak att säga - väx upp gott folk!!! Har man något att säga till nån så lyft luren och ring......tänk så gammalmodig är jag.......

lördag 20 september 2008

Jag har blivit utmanad av Ida.

Reglerna:
* Svara på alla frågor
* Välj ut 4 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din.
* Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!

1. Vilken mat äter du ofta?
Fil och flingor till frukost

2. När du är på kalas, är du den person som sitter eller du hjälper till att duka av?
Beror helt på vem jag är hos och vilken sorts kalas jag är på! Kan tycka det är skönt att bli lite uppassad på ibland. Har man hjälpts åt att laga maten då kan man hjälpas åt att duka av oxå. HATAR när det alltid blir kvinnorna i sällskapet som dukar av och männen drar sig mot soffan....

3. Var sitter du helst när du bloggar?
Bärbar dator, dvs varsomhelst...

4. Köper du ofta Triss?
Någon gång om året bli det väl kanske. Ofta i samband med en ingivelse att NU kommer jag att vinna....hmmm men inte f*n gör man det...

5 . Vilket land eller stad har varit din bästa semester?
Land - Grekland!!!!
Stad - London!!!!

6. Vilken Tv-kanal tittar du på mest?
Fyran tror jag eller BK (Barnkanalen *haha*)

Va? Var det redan slut???? Jag orkar inte utmana någon.........är för ego för det!!

torsdag 18 september 2008

manliga gosedjur

Hur kommer det sig att de flesta gosedjur får manliga namn? Vad är det som säger att en björn bara kan ha killnamn.........

Det som fick droppen att rinna över var att A döpte Klaras nya ekorre till Christer!!! iofs är ju Christer Björkman gay så det kanske inte gör nåt....

Annars heter Klaras gosedjur som följer:

Nallebjörnen: Björne
Isbjörnen: Isis
Dinosaurien: Dino
Dockan: Hon heter tyvärr bara dockan.....
Nasse: Han heter ju redan Nasse, fast han sover nog på vinden.........
Pippi: Hon heter ju redan Pippi, fast hon är så stor så hon får lilla K leka med sedan.
Ekorren: Christer
Pipen: Ett pipdjur typ sköldpadda/snigelaktig sak..........

Christer är en handdocka i form av en ekorre som Moster Fia kom med förra helgen. De jättesöta hand-djur-dockorna finns på Designtorget. Där finns även Grodan Greta som väntar på ett nytt hem så snart som pengarna trillar in på mitt konto.....Ska be A att han bygger en dockteater till lilla K snart!

mysmorgon

LillaK vaknade till A:s mobilväckning....hmmm kan ingen uppfinna en pappa-väck-signal, alltså så att bara den som verkligen ska gå upp vaknar.....
Hon fick följa med ner och mysa lite med sin pappa, få välling och sådär och sen kom han upp med henne igen. Ibland går det att söva om henne, men idag var det bara lek på programmet. Dino, Isis och gardinen fick sig en rejäl omgång! Efter lite mer välling och mys gick vi upp.

Tack Linda för tipset om Rix morron zoo på teve. Jag visste ju att de skulle börja sända men har inte fått på teven. Undrar om det är nåt fel på en när man grinar för att en tjej vinner en garageuppfart!!! Måste ha känt på mig att det var nåt speciellt med den tjejen för en stund senare berättade de att hon var rullstolsbunden och hade renoverat hela kåken själv!!! (Men asfalt var lite svårt att lägga när man satt i rullstol tydligen...)

Nu väntar jag på att lilla K ska vakna.........Har sjusovit sedan kl. 9.....då ska vi förhoppningsvis ta oss ner till stan och vidare till guds hus för lite babysång....

onsdag 17 september 2008

usch

Jag klarar inte mer av Idol -tyvärr, nu drar jag ut och cyklar....

Jag sliter mitt hår!

Det lilla hår jag har sliter jag och jag håller på att krypa ur skinnet när jag kollar på Idol....Hur i h-vete tror folk att de fungerar egentligen???? De kan ju inte sjunga. Jag tror att det är en hoper skådespelare som de har tagit in och bett sjunga heltokigt!!!!

Från det ena till det andra; 136 semperkoder har vi nu!!! och två från Nestlé...........

tisdag 16 september 2008

Full fart

Både igår och idag har vi haft fullt upp. Vi har flängt runt en massa, lunch, fika, öppna förskolan osv osv....*puh* men ikväll ska jag unna mig ett par timmar hos frissan SJÄLV!!! Ska bli jätteskönt, har dock inte råd att färga och dona utan det blir endast klippning....ska bli sååå skönt att bli av med mammatofsen....

Paula (som jag vet är en trogen läsare) var här och lånade en klänning som hon ska ha på sin mormors bröllop i helgen. Så coolt att även mormödrar kan gifta sig!!! Ha så kul - festa lite åt mig också!!!

måndag 15 september 2008

Välkommen Nova!

Välkommen till familjen, Nova Silverpilen Bergström-Cerne!

Jag pratar förstås om min nya underbara Skeppshultcykel som jag cyklade hem idag!
Hon är en silvrig skönhet med 7 växlar. I morgon ska barnsitsen skruvas på, hjälm införskaffas och så ska vi testa om Klara tycker om att åka cykel! Jag längtar!

torsdag 11 september 2008

Rak i ryggen som en fura.....

Rakhet och uppriktighet är något som jag tror hänger samman med mognad. Säger man en sak så står man för det....och är man sann mot sig själv så tror jag att det blir enklare att vara det mot sina medmänniskor också. (Sen kan man ju ändra sig men då är det viktigt att säga det också) Att vara en tydlig människa som är lätt att förstå är ju så mycket enklare att umgås med. Jag tror att det är något man kan träna sig i och att det är en process som man måste jobba med hela livet.

Visst är sanningen jobbig ibland, men den långa och jobbiga vägen är ibland den bästa. Genvägar äro senvägar sägs det ju. Jag hoppas att jag är en någorlunda rak och ärlig person - i annat fall kan man ju jobba på det i alla fall! Sanningen kan ibland vara enklare att fly i från men jag tror att man lär sig mer på att ta tag i saker. Jag kan heller inte låtsas eller gå runt och leva i en låtsasvärld där jag tror eller inbillar mig att jag gillar folk, jag umgås med dem jag gillar och som tillför mig och mitt liv något - basta! Jag börjar så smått lära mig att jag inte kan ändra på andra människor - men det tar tid!

onsdag 10 september 2008

Dagens hjältinna

Efter att ha använt bilen och kört runt i Linköping de senaste dagarna så stod bensinmätaren på typ mer än noll när jag idag skulle köra till stallet. Minns inte när den sa "Bitte tanken" - det var nog någon dag sen! Jag har ju snurrat runt en massa och sålt me&i, lämnat ut kläder till kunder och varit hos kompisar och fikat! Jag fick köra sakta sakta till stallet för att spara bensinen så att den skulle räcka hem också, vilket jag var väldans skeptisk till! Då kommer ängeln Hanna i min ridgrupp som lånar mig 200 kr så jag kan tanka lite innan jag åker hem! TACK!

Lite smådramatiskt blev det på ridningen när en tjej var nära att rida in i mig. Läskigt! Tack och lov var det hon som red fel väg - inte jag! Puh! Jag som redan innan tycker det är läskigt med hoppning blev ju inte mindre nervös av detta. Dock gick det väldans bra idag! Fick beröm! Red Soffes favvo - Baltray! Rytm och balans stämde och vi fick till några snygga språng och klockrena byten! KUL! För er som inte fattar vad jag snackar om så hoppade vi hinder, typ ni vet Malin Baryard *haha* Faktum är att vi gjorde samma övning som även toppryttare som Malin och Pether Markne använder sig av. Det är kul för då känns det inte riktigt som att man är på en ridskola!

tisdag 9 september 2008

Ett lingon i blåbärsskogen

Är precis hemkommen från en skön höstpromenad i Malmslättsskogen. Jag skulle bara gå ut en kortis, men gick typ vilse!!! Vilse i min egen skog liksom.... Var ute över en timme. Småsprang på stigarna.....Usch det var nästan lite läskigt eftersom det höll på att bli mörkt. Men Lasses lugna stämma höll mig lugn (Hade Winnerbäck i I-poden alltså....)

Nu äntligen hemma! Då får man slänga sig i tevesoffan med gott samvete!

söndag 7 september 2008

Kreativa söndagen

Är precis hemkommen från pysseldag med Bullullorna! Alltid lika trevligt att träffas. Vi var några tappra som körde på hela dagen och som faktiskt fick massa kul gjort! Själv gjorde jag en Katvigdyna till vagnen, en haklapp och ett grattiskort! Mycket skratt och skitprat, mat och kaffe blev det också!

Tack tjejer - alltid lika kul att ses!

Annars så har jag gått och köpt en cykel - En Skeppshult, skiiitsnygg, men dyr.....Ska betala och hämta den i morgon, samtidigt som jag ska till tandläkarn, måste planera för att få dagen att gå ihop tror jag.....

fredag 5 september 2008

Uj uj uj....

kommer på mig själv med att sitta och kolla annonser på Urban Jungle-vagnar....*suck* Ge mig pengar någon!!!!

torsdag 4 september 2008

Efterlysning!

Någon som vet var man kan köpa den underbara klänningen från danska Hjorth som finns på sidan 15 i senaste numret av "Vi föräldrar"??????

Lite skit rensar magen?

Blev så himla glad när jag alldeles nyss läste i tidningen "Vi föräldrar" om något som jag vetat om sedan länge:

"Ett praktiskt råd till föräldrar är att man kanske inte ska vara så rädd för att låta sina små barn utsättas för lite smuts, husdjur och olika födoämnen"

Människan som påstår detta är Malin Fagerås Bötcher, Docent vid LiU.

Så jäkla coolt att äntligen få det svart på vitt det jag tänkt länge, att det är bättre med lite skit i hörnen än ett rent helvete - eller att lite skit rensar magen! Jag blir galen på alla amerikaniserade morsor som inte låter sina barn leka i sandlådan, smutsa ner sig eller träffa djur av olika slag! Och jag kan inte förstå den bacillskräck som många har så att dom måste ha alkogel med sig och desinficera där deras små ska vara....

Jag är uppvuxen med diverse små och stora pälsdjur och bodde typ i stallet när jag var liten. Näsan var ju full av damm och spån och snoret var alldeles svart när man åkte därifrån men så har jag ingen astma heller!

tisdag 2 september 2008

Min livsuppgift

Min syster skriver om att man ska hitta sin livsuppgift. Min är nog - förutom att ge lilla K ett underbart liv att akta mig för tevepejlarn...Har lyckats hålla honom borta från Björkliden i två år nu, men idag kom han. Vi stod och gullade med Klara vid skötbordet och det plingeliplongade sådär hårt på dörren som bara dom kan....tänkte om jag skulle sänka men jag hörde inte teven iaf. Fattade direkt att det var en tevepejlare, så jag drog saaakta saaakta igen dörren så att vi stod och tittade på varann genom en glipa. Samtidigt som jag gjorde detta så funderade jag på vad jag skulle säga. Han kvittrade nåt om att det är lätt att glömma när man är nyinflyttad, men jag tittade honom djupt i ögonen (samtidigt som Klara började gnälla....) att vi har faktiskt ingen teve just nu för vi har småbarn!!! Klockrent!!! Faktum är att jag så sent som igår kväll tänkte på att såhär lite har jag nog aldrig kollat på teve, så det är inte mer än rätt att vi kollar lite gratis ibland....dessutom funkar inte vår texttv och bilden hackar lite nu och då.....

måndag 1 september 2008

Sjukhuset

Kollade lite på slutet av tv3:s sjukhuset idag när jag nattade Klara.... Ja vi nattar fortfarande i vagnen...Är nog inte läge att köra nån stolmetod, femminutersmetod eller skrikmetod ännu. Vill att hon slutar nattamma först. Ja iaf så var det lilla August som ramlat ur en kundvagn och slagit i huvudet och ev fått spricka, fy fan vad tårarna rann alltså. Det är ju så jäkla lätt hänt att de små ramlar och slår huvudet. Jag bara tänker på alla som lämnar sina barn i soffor, på skötbord och som i det här fallet en kundvagn.........Nog har även jag lämnat lilla K på skötbordet någon microsekund men nu snurrar hon runt så mkt att det är hand på hela tiden......
Åter till nattandet.... Målet är att få henne att sluta snutta på natten, nåt som hon har börjat om med på senare tid. (Ett tag sov hon ju hela natten) och då är det nog inte läge att göra två saker samtidigt.... Jag måste nog åka bort på kryssning eller nåt tror jag då tror jag att det löser sig när hon inte känner tuttlukten liksom.... Ang. nattningen i vagn så är det är så smidigt också eftersom vi har vagnen nere........tids nog växer hon ju ur vagnen, har inte sett nån natta nån femåring i vagn liksom ;-)

morr

Hur f*n lyckas man förstöra en bh när man har den på sig..... Jag lyckas iaf....man ska tydligen inte ha snyggunderkläder när man krälar på golvet med sitt barn.... Nu måste jag shoppa, ge mig pengar någon!!!!!!!!!!!!!!!!!!! undrar var man ska börja tigga nånstans. 'kanske ska panikträna fiol med lilla K så hin kan stå på stan och spela till helgen!