fredag 27 mars 2009



Lite blötare och lite fattigare är jag nu hemkommen från Tornby. Det blev många påsar.....bland annat denna underbart söta klänning från Esprit! Måste ju fira lite att det är helg, eller vänta nu, ska ju jobba i morgon också *suck* men men får ju en ledig dag på måndag i stället!

onsdag 25 mars 2009

Yes!!!!!!!!!!!!!

..............Det var bra med lite diskmedel i lunchsoppan idag tydligen!
(Dåligt diskad mugg gjorde att soppan skummade sig lite...........)
Vågen på itrim visade idag

- 16,2 kg

Fick dessutom lite beröm av receptionstanten för att jag tränat så duktigt! Man tackar och tar emot!

tisdag 24 mars 2009

SVAR PÅ TAL

Min kära vän och kollega Sabine ställer sig några frågor i sin blogg idag. Jag är ju en hjälpsam människa så här ska jag försöka att svara på några av dem.

1. Varför är skolans falukorv så himla vidrig? Den är ju grågrön! Tydligen häller mattanterna på
nån sockerkulör så att korven ska se stekt ut. Äckligt! Dock är inte falukorven det vidrigaste -
utan det är något de kallar för "färslåda", vilket innebär köttfärs som de pressar ner i ett bleck
och sen bakar till en hård, grå massa som de sedan serverar med potatis och brunsås.

SVAR: Falukorv får det bara heta om det är en viss procent kött i korven, vi borde kolla upp det.... det borde heta KOKT korv istf stekt. TOMATISERAD korvgryta - den du!!!

2. Varför kan det inte bli lite vår nu? Nu snöar det -IGEN!

SVAR: Det blir en lång och bra och varm sommar - jag lovar dig!

3. Vad är egentligen grejen med Earth Hour på lördag? Vad hjälper det om några stackare som
skiter i Robinson på tv istället släcker alla sina lampor kl 20.30? Blir jorden ett bättre ställe
då?

SVAR: Sabine min vän. Vi måste hushålla med våra resurser, alla måste hjälpas åt vettu!!! Även om Skåne råkar tillhöra Sverige...Sverige behöver fler barn de kanske vill att vi ska pippa just då!;-)

4. Hur tusan ska jag göra för att klara av labyrintbanan på Robinsonspelet?

SVAR: Ring en vän! Sök hjälp!

5. Vad säger man till en elev som undrar i vilket land USA är huvudstad i (och menar allvar med
frågan)?

SVAR: Gå om grundskolan, gör om gör rätt!

6. Vad säger man till samma elev som tror att ingen som bor på ostkusten vill äta fisken man
fiskar där eftersom den ju då smakar ost?!

SVAR: Bli stå-upp-komiker!

7. Varför får buktalar-Cilla med sin apa ge ut en cd? Och framförallt - vem köper den?

SVAR: Åh, enklaste frågan hittils! Så att Bert Karlsson ska tjäna pengar förstås!

8. Vad ska jag köpa till Fredrik i födelsedagspresent? Börjar bli dags att fundera på det nu...

SVAR: Självklart köper du väl buktalar-Cilla-och-apans CD!!!

9. Varför klarar inte min mamma av att lämna en kommentar på bloggen? SÅ svårt kan det välinte vara? (eller vad säger du mamma?)

SVAR: Hon kan inte översätta bloggen till Skånska!

10. Vad ska man ha på sig när man ska ut och partaja på lördag?

SVAR: Kläder hoppas jag! ;-) Närå men vi kan ju rota lite i varandras....;-)

Socialbidrag

Att det finns många fattiga i det här landet är ju ingen nyhet, både som student och pensionär lever man ju knapert. Vad som tyvärr inte pratas lika mycket om är alla fattiga barnfamiljer. På aftonbladets hemsida är det en tjej som bloggar om hur det är att leva på socialbidrag...måste läsa mer på den ikväll, lovar att länka er senare!

Prisa Gud snart kommer skatteåterbäringen!

Var in på Skatteverkets hemsida nyss och det ser ljust ut för min del, kommer att få tillbaka ett par tusen iaf! och då har jag inte gjort alla avdrag ännu! Ni glömmer väl inte cykelavdraget på 250 kr!!!

söndag 22 mars 2009

Nååå har ni tränat?

....nåå har ni tränat på att ge komplimanger under helgen???

Det har i alla fall jag gjort. Under veckan som kommer ska jag träna mig på att ta emot dem också!!!!!!!!! Jag ska riktigt suuuga åt mig av alla positiva saker som jag hör och får, riktig ego-boostning eller vad det heter!

fredag 20 mars 2009

Dagens utmaning!

Jag utmanar alla att:

- Hälsa på en person du inte känner! En nickning eller ett hej räcker.

Testa! Riktigt häftigt faktiskt.

Själv testade jag detta i morse när jag cyklade till jobbet. En gubbe med en jättesöt hund hälsade jag på. Han såg lite förvånad ut när jag svischade förbi men kanske blev han glad?

(I morgon tränar vi på att ge komplimanger!)

tisdag 17 mars 2009

Dagisträsket

Snart ska vi in i dagisträsket, eller förskola som det heter numer! Förskoleträsket brukar innebära en massa infektioner, borttappade kläder, leriga kläder, trötta ungar och stressade mammor - har jag hört.... eller så blir det HEELT tvärtom. Har inbillat mig att Klara kommer att älska att gå på förskolan, hon som ju älskar att leka!

Håll tummarna för att vi får en bra plats och att inskolningen går smärtfritt! Nu är det ju ett bra tag tills dess men jag måste börja förbereda mig mentalt.
Vi kommer att ha Klara på förskolan eftersom att vi båda jobbar heltid. Skulle vi ha en mormor eller farmor i närheten skulle jag mer än gärna låta henne hjälpa till!

Det smärtar mig dock att läsa om föräldrar som låter barnen vara på förskolan för att de själva ska få mer egentid, hinna träna, shoppa etc..........okej en femåring som vill leka med kompisarna kanske VILL vara på förskolan längre tid, men min ettåring som inte kan berätta själv ännu vad hon vill skulle jag nog aldrig lämna fler minuter på förskolan än nödvändigt........... så känns det just nu men det kan ju komma att ändras....

Läste någon forskare som inte ens ansåg att små barn behövde all den stimulans som förskolan ger utan upp till tre års ålder så klarar de sig med vad hemmet har att erbjuda. Nu älskar ju jag mitt jobb men ska i höst vara ledig en dag i veckan för Klaras skull. Alla barn är ju samtidigt olika individer så man får väl prova sig fram. Svårt att egentligen tycka något förrän man är där på RIKTIGT liksom....i träsket!;-)

Vad tycker ni???? Är förskolan för små barn för föräldrarna eller för barnet???

Jag vann!

Nej anna du är inte tröttast i stan. Där tar tyvärr jag priset idag. Trött, tröttare, tröttast.......jag tittar med ett öga i taget just nu för jag är så trött....

Anledningen till denna trötthet är att vi gjorde en liten nattlig utflykt vid fyratiden i morse. Morgonen tillbringades på barnakuten med lilla K som fick hög feber med tillhörande feberkramper i natt. Inte roligt alls. Tack och lov så hade vi pratat om en bekant till oss vars son haft detta för ett tag sedan så vi visste vad det handlade om. Skönt att veta att man inte blir helt hysterisk när det väl gäller. I stället får man ju världens adrenalinpåslag och handlar ganska så bra. Jag ryckte åt mig närmsta telefon och ringde faktiskt sos alarm. De hjälpte oss att häva kramperna och skickade en pling-plong-taxi så vi fick åka upp med henne för observation. Vi fick stanna en bit in på förmiddagen. Fick hjälp av en kollega att ta min första lektion så då kunde vi i lugn och ro åka hem under förmiddagen. Åkte till jobbet vid tiotiden då Klara låg nerbäddad i sin egen säng. Borta bra men hemma bäst! I sådana här lägen är det faktiskt rättså skönt med ett bra jobb med bra kollegor som man vet stöttar och backar upp! Skönt även att ha ett jobb att gå till så att jag fick tänka på något annat ett tag!

söndag 15 mars 2009

Fasiken vad sångsugen jag blir när jag går runt och nynnar på Malena Ernmans coola låt La Voix. Måste ta mig tid att ta sånglektioner nån gång när jag blir stor och får tid. Blev faktiskt glatt överraskad när jag snabbspolade mig igenom schlagerfinalen i förmiddags. Glad över att en riktig människa fick vinna och ingen idol-schlager-produkt-a-la-Bert-eller-skivbolag, ja ni fattar!

Gårdagkvällen bjöd på date med A. Skönt att dra ner på stan en sväng. Det blev fördrink och sedan "Män som hatar kvinnor" på bio. En RIKTIGT ruskigt bra film! Dock tycker jag att det kändes att manuset bygger på en bok. Man vill veta mer... men det är väl meningen. Så jag ska traska upp till sängen och mitt sängbord där boken har legat ett par månader....måste kanske damma av den lite bara.

fredag 13 mars 2009

Klurigt

Nu tar vi helg tycker jag!!! Ska dra fort fort från jobbet när jag slutar 12.30 och träffa kära Tessan för lite klippning. Synd nog är hon gravid igen så jag lär ju bli långhårig efter denna klippning......Kanske ska ta helsnagg! *haha*

Har en klurigt dilemma - dagens i-landsproblem skulle man kunna säga. Vi har barnvakt i morgon kväll och ska hitta på något, gärna bio.... meeeen...det är ju Melodifestivalfinal ju!!!

Någon som har tips på hur jag ska lösa situationen?;-) (Orkar nog inte spela in melodifestivalen för att kolla senare på kvällen, måste ju sova lite också...)

Trevlig helg på er alla!

torsdag 12 mars 2009

Veckans vägning!

Veckans vägning resulterade i följande..............

minus 13,7 kg!

Heja mig!

tisdag 10 mars 2009

Det här med ålder....

"Vad fyller jag i morrn egentligen?"

Det var min sambos kommentar alldeles nyss...............
Har stulit denna lista från min underbara kollega Sabine.
Kolla gärna in hennes blogg

DAGENS.......

* Låt
: Jag och låtnamn alltså.... men säkert nån schlager....

* Middag: En måltidsbar i bilen på väg ut på landet för att sälja me&i.

* Roligaste: Underbara Klara som välkomnade mig hem med en blöt puss!

* Irritationsmoment: SNÖN!

* Minst ambitiösa: Har nog varit ambitiös hela jädra dan tror jag....

* Bästa kommentar: "Tack snälla du för att du gav oss läxa idag igen" (En elev som försökte vara ironisk....)

* Tråkigaste: att jag är halvförkyld och tung i huvudet

* Tv-program: Oj har inte kommit till tevesoffan ännu - ska nog joina mannen en stund innan sovdags.

* Pucko: ska-bara-dra-den-här-korta-frågan-det-går-jättefort

* Suck: att man har mkt att göra....

* Härligaste: att det är skön stämning på jobbet!

Skickar listan vidare till Frida, anna och annakarin!

lördag 7 mars 2009

Frida skriver om sitt BMI idag. Härligt att det går neråt!

Jag har funderat på det här med bmi lite grann. Hur det kan stämma för alla? undrar tex vad han Samuelsson-världens-starkaste-dansare i Let´s dance eller Anja Persson har för BMI? När jag var med i Viktväktarna var det enda som de stirrade sig blinda på just målvikt och bmi....Undrar vad de skulle säga om Anja Persson kom och skrev in sig där! Antagligen har de räknat ut bmi-ekvationen med hjälp av forskning. och vilka är det man brukar forska på - jo yngre medelålders män!

Enligt itrim som jag går på så ska man hellre titta på hela kroppssammansättningen, fettprocenten och midjemåttet. När man har vägt sig på deras impendancevåg så får man en lång härlig remsa att gå hem och analysera! Häftigt! Midjemåttet är viktigt att ha koll på eftersom det är bukfettet som är "farligast" tydligen! Shit då skulle man skippat det här med att ha en bulle i ugnen.....

torsdag 5 mars 2009

Karriärkvinnan sträcker på sig!

Bakom varje framgångsrik kvinna står en duktig hemmaman! Så det så!

Det är ingen lätt match att slängas in i skolvärlden igen efter att ha varit föräldraledig ett helt år. Men tack vare att A är hemma med lilla K och tar den mesta markservicen så kan jag fokusera till 100% på båda mina jobb och mina extra åtaganden. Kanske att man får prioritera om lite när det är dags för förskola och så men just nu är det full fart framåt! Tänker man bara positivt, planerar lite och kommunicerar med varandra så borde man få flow i tillvaron............

Klara är nattad - nu börjar vuxenkvällen - jag ska rätta fysikprov! tjohoooo liksom! Men det är sånt som måste göras - då kommer jag att kunna ta helg i morgon vid lunch. Har ju bara två lektioner på fredagar vilket är underbart! Ev. följer Klara med till jobbet i morgon för att hälsa på lite på fredagsfikat. Sedan blir det mer fredagsfika med mina underbara vänner. Hoppas ni har laddat med ämnen för tjejsnacket flickor!;-)

måndag 2 mars 2009

Dagens gnäll!

Jag hatar verkligen att bli lurad i affärer. När jag var på Hemtex häromdagen frågade kassörskan om jag ville ha ett sk "club-kort". Jag skulle få tio procent på hela mitt köp och ytterligare 40 procent på en vara. Kör till tyckte jag. När det var dags att betala och dra mitt betalkort sade kassörskan:
-nej nej, du får hem faktura!
WHAT! Liksom.............det hade ingen sagt något om. För mig är klubbkort typ som poäng-bonuskort....................suck suck suck.............jag kände hur kön bakom mig växte men jag skällde väl lite på henne för att hon "lurat" mig och bad henne häva köpet.
-NEJ det går inte............
Ja va fasiken ge mig grejerna då så får jag väl betala när fakturan kommer.
Men glöm och dröm att jag kommer vara kund på Hemtex i fortsättningen.............det sista vågade jag väl inte direkt säga men jag tänkte ;-)