måndag 31 mars 2008

Min mammas reaktion när jag berättade om bloggen och att jag hade lagt ut lite bilder var rättså gullig:
- Va? Ligger jag där å? Du får va försiktig med bilderna på Klara så att ingen tar henne!

Jag informerade henne om att jag inte har lagt ut några bilder på henne och att man måste fråga först innan man lägger ut bilder på någon. Nu har jag ju inte fått nåt vettigt svar när jag har frågat Klara, men det finaste man har lägger man ju på bordet eller hur?!

söndag 30 mars 2008

Nu mår jag bra!





Nu har jag äntligen beställt lite danska barnkläder till Klara så nu mår jag bra! Klänningen har jag spanat på jag vet inte huuur länge!!! Den är från danska Gaia & Ko som är ett av mina favvomärken på barnkläder just nu! Den beställde jag från sessanosus.se. Bodysuiten och bodysarna är från MALA och de beställde jag från smatting.se. Hoppas kläderna kommer med posten på tisdag kanske!!!


På allmän begäran!


På allmän begäran tillkännages härmed att Klara hejar på Leksand och gärna ser att dom går upp i elitserien igen! AMEN!

Min underbara dotter!

Denna bild och många fler togs av min mosters man Kjell Englund när vi var hemma i Dalarna för någon månad sen, vi fick stora kopior och har ramat in dem här hemma. Blev så fint!!!

lördag 29 mars 2008

pyssel å tråk

Igår kväll fick jag en hel del gjort på dopkorten. Jag sket i allt vad teve hette, sambon ville ju kolla hockeyn så jag satt flera timmar och pysslade och donade! Tänk om man hade en skrivare hemma bara...idag ska jag ner på stan för att klippa mig och A är på innebandyträning (ovanligt... morr, jag tycker helgdagarna är heliga egentligen...) Ikväll är vi bjudna till hans bror med sambo och kusin Kalle, men just nu är jag verkligen inget sugen...har inget att ta på mig, vill gosa i soffan....får se hur det känns senare. Klara har sovit som en prinsessa hela natten IGEN!!! Duktig tjeja! Efter matande lek och sjung så sover hon förmiddagsvila i vagnen. Bäst att sätta lite fart...

fredag 28 mars 2008

Ödets ironi


Skogsarbetaren Johnny Smedberg blev häromdagen halvt ihjälbiten av en björn i skogen runt Skattungbyn utanför Orsa i Dalarna. Brrr...där har ju jag firat midsommar med goda vänner, mycket mycket vacker plats! På dalademokraten.se fläker han ut hela sig och visar sina skador. På vänster arm har killen en björn tatuerad!!! Det måste vara ödet....

Meningen med livet

Jag tror tamej f*n jag har kommit på meningen med livet alltså! Det måste vara barn! Att sitta i soffan med en glad nymatad unge och sjunga imse vimse spindel är glädje på högsta nivå. Det skulle jag vilja att alla får uppleva!

Lyckat köp från Ellos!


(Bild från ellos.se)
Den här klänningen beställde jag från Ellos och döm om min förvåning när jag öppnade paketet och fann att den var riktigt fin!!! Några kilo ska väl bort för att den ska sitta snyggt och jag får nog ha ett linne under för den var väldigt urringad eller så syr jag om den lite upptill. KUL! tanken är att jag ev. ska ha den på Klaras dop och/eller de båda bröllop som vi är bjudna till i sommar!

tisdag 25 mars 2008

Uppdatering om katten med tratten

Vi var till djursjukhuset med lille Moses idag. (Lille och lille förresten, han väger ju nästan fem kilo!) Det blev tack och lov ett kort besök och lite billigare än vad vi är vana vid! 520 kr för lite sårtvättning och ett recept på antibiotika. Såret på svansen ser redan bättre ut! För en gångs skull var det ingen som skällde på oss för att han var tjock. Klara var med och satt i bilstolen och tittade förvånat på när veterinären tog hand om Moses. När hon inte fick tillräckligt med uppmärksamhet så började hon gnöla lite. Annars har vi mest tagit det lugnt idag. Tvättat och packat upp efter resan och så.

måndag 24 mars 2008

Katten med tratten

För någon vecka sedan upptäckte vi att vår katt Moses var lite svullen vid svansroten och inte riktigt kunde lyfta på svansen. Men vi tvättade och svullnaden gick ner... nu har jag ju varit hos farmor och farfar när vi varit i fjällen och han har haft tid att riktigt slicka i sig snusk och slem från såret, så det såg inte fint ut....men vi har satt på honom en tratt, tvättat igen och tryckt i honom en gammal penicillintablett som vi hittade i skåpet. Vi har en tid på djursjukan i morrn så får vi se hur det går....han är så söt när han går baklänges med tratten på sig....

Roxenvatten vs fjällvatten

Eftersom att jag ammar så blir jag väldans törstig på natten så jag brukar rumla ut i köket lite halsovande sådär vid en halvfemsnåret och svepa några glas vatten. Vi har ju varit i fjällen över påsk och där var vattnet friskt, kallt och gott (ungefär som champagne kan man säga) Men i natt var vattnet lika sunkigt och halvljummet som vanligt *snyft* Längtar tillbaks till fjällen.... Det gör nog Klara också, även om hon tyckte det räckte med bilåkning för ett tag nu....

Bildbevis: Sabrering av champagneflarra!!!




lördag 22 mars 2008

Rapport från fjällvärlden del 2

...jo förresten i går var vi alla på världens största afterski, med Lasse Kronér och Linda Bengtzing....Hur lågt kan man sjunka liksom!!! Allsköns alkoholföretag hade tält och försäljning. Började rundan med att tigga åt mig en påse Norrlands Guld-chips. "Det är till barnen" (hahaha) Sedan vidare till nåt ölmärke som A ville ha. Där sålde dom även varm choklad med Minttu...var bara tvungen att köpa, för att kunna ringa min kompis Soffe som är från Åland och brukar dricka Minttu! Afterski-barrundan avslutades med att jag insåg att jag fått barnbidrag och gick för att köpa ett glas champagne (ratade ostronen) Där fick jag äran att sabrera en flaska!!!! Så jäkla häftigt! (Bildbevis kommer!!!) Lyckades på första försöket. I min iver höll jag dessutom på att hugga handen av han som hjälpte mig, ha ha! Han fick ducka lite.... Champagnen var torr, god, men dessvärre inte gratis....

Rapport från fjällvärlden

Nu har vi haft några underbart härliga dagar i sälenfjällen, närmare bestämt i Tandådalen. Min syster och hennes man har hyrt världens lyx-mansion till oss alla. Så i tisdags eftermiddag åkte vi upp till Dalarna och i onsdags kom vi hit. Efter lite pyssel med att fixa skidor och liftkort bar det ut i backen tidigt tidigt på skärtorsdagens morgon. Man insåg rätt snart att man är lite ringrostig, men va fasiken man har ju fött barn ju...Åkte lite mindre på långfredagen, lite sämre väder och ont i kroppen. Jag och A turades om att åka. Idag påskafton har jag åkt nästan hela dagen. A kom ner med Klara till värmestugan så att jag fick amma. Jag hade även pumpat ur och hon var så snäll och tog flaskan och så. Helt underbart gullig unge vi har alltså!;-) Hittade en spelhåla där kidsen surfade och spelade PS2. Där fanns en bra soffa som jag barrikaderade när jag skulle amma. Fungerade hur bra som helst! Nu har vi börjat packa och städat undan lite i stugan. För den ska kollas av kl 9.40, sen åker vi nog hemöver. Tänk, när man var liten fanns vare sig platt-teve eller trådlöst internet i fjällstugorna...men här sitter man med ett gott glas rödvin och gnager på lite salta pinnar. Saltet svider på mina väderbitna fnasiga läppar....Det är så stärkande och hälsosamt i fjällen!!!

tisdag 18 mars 2008

Våren kom visst av sig

Var tog våren vägen?! Tjoff så var det en decimeter snö ute... men bra för oss som ska åka till fjällen i morgon att vi får se hur snön ser ut. Klaras ögon var stora som tefat när hon såg flingorna singla ner utanför barnvagnen! Vi åker till min mamma idag, sover där för vidare transport till Sälen i morgon. Ska bli så jäkla skönt att komma iväg lite. Förhoppningsvis får man åka lite skidor i alla fall. Påsk ska firas med nära och kära och förhoppningsvis får vi plats i stugan utan att trampa varann på tårna eller gå varann på nerverna!

lördag 15 mars 2008

Hero

...så har hon alltså gjort det igen, Charlotte Perelli. Mager som satan men med en pipa som passar för schlagerdiscodängor...man kan inte annat än att gratulera. Jag unnar henne segern, även om jag kanske hade unnat den eviga tvåan Sanna Nielsen att vinna ännu lite mera. Den poweballaden sjunger jag gärna med i. Jag är ju och förblir en schlagernörd och jag vågar stå för det. Jag har ingen anledning att vara udda i min musiksmak. Melodifestivalens final avnjöts i goda vänners lag med god mat och gott vin, precis som sig bör. Lite lagom susig blir man ju efter ett - två glas vin, men kul är det! ;-)

Inbjudningskort och grattiskort






Här är några av de grattiskort och inbjudningskort jag har knåpat ihop. Ska köpa ett ljusare band att sätta på....

Blåsippan ute i backarna står!


....niger och säger att nu är det vår! Tamej tusan nu är det banne mig vår! Även om jag frös när vi gick till affärn nyss, men jag skyller på att det blåste och att A lurade mig att ta vårjackan. En vårjacka som skulle behöva uppdateras med en nyare....någon som har sett nån fin lite sportigare vårjacka nånstans?!

torsdag 13 mars 2008

E som i Egokväll!

När sambon kom hem och tuttarna var ut-pumpade satte jag mig i bilen och drog till simhallen! Med ett stooort badlakan och tuttarna inklämda i baddräkten äntrade jag så badhusgolvet för att för första gången på ett par månader kliva ner i bassängen. Gud så underbart att släppa alla tankar för ett tag och simma lite! Avslutade i bubbelpoolen men fick sällskap av några håriga karlar så jag gick och duschade istället! Härligt med lite egentid! Åkte sen och storhandlade till sambons födelsedagsfest i helgen. Vi får dock se hur det blir med den, eftersom hans mormor är sjuk igen....När jag kom hem möttes jag av en övertrött Klara, dock inte så hungrig, hade inte tagit flaskan när A erbjudit henne....får se hur det blir med sovandet inatt.

Segdag

Idag är en riktig segdag. Vi har vilat mkt och inte just gjort nånting. Så jäkla skönt! Får se om vi tar en eftermiddagspromenad.

onsdag 12 mars 2008

Tjoho jag är igång!

Jippie aj aj! Jag är igång med dopkorten!!! Underbart... det är lite förlösande att komma igång med något och inse att det faktiskt kan bli riktigt bra. Har provat mig fram med några varianter. Men det gröna organzabandet får jag nog inte användning av, kör med svart i stället tror jag.... Lägger nog upp lite bilder i morrn om jag orkar.

Dopkort

...nu tror jag bestämt att alla "ingredienser" till dopinbjudningarna är inhandlade. Nu gäller det bara att hitta tiden att sätta sig ner och pyssla ihop dem.

Idag har vi varit på återträff med föräldrautbildnings-gruppen. Det var trevligt att återse dem. Sedan åkte jag och Elin ner på stan och käkade lunch och gick i lite affärer. Trevligt trots regnet. Fortfarande trötter, men sov bra i natt i alla fall. Ska försöka göra tidig kväll i kväll också.

tisdag 11 mars 2008

Angående detta med goda råd till nyblivna mammor och skryt om andras ungar

Jag kan lyssna till andras prat så länge man inte klankar ner på nån annan. Det är så jobbigt med folk som kommer med pekpinnar tycker jag, man känner sig så liten och nertryckt då. Jag kan bli så trött och ledsen när jag får åsikter och pekpinnar som jag inte vill ha...Undrar jag över något då frågar jag! Till exempel när Klara började spy sådär mkt som hon inte gjort tidigare, då blev ju jag orolig, men fick goda råd istället för jämförelser med andra barn.Jag är ju mamma för första gången, har aldrig gjort det här förut och man har nog med att kämpa med sina egna tankar huruvida man gör rätt eller fel eller om ens barn mår bra. Man måste ju för bövelen prova sig fram! Då är det inte kul att höra omvärldens allt tyckande och tänkande. Man måste våga stå på sig som mamma tror jag och våga lita på sin förmåga och instinkt. Man är ju bäst på att ta hand om sitt EGET barn, tror inte nån annan skulle kunna förstå eller kunna sköta om Klara bättre än vad jag kan!!!Usch det blev en uppsats det här, men jag tror att jag delar dom här tankarna med flera?!?!?! Eller? Vi är dom bästa mammorna till våra barn - eller hur!!!MAMMA-POWER!

Klara testar!

Kopierar anna (liteta.blogspot.com) och låter Klara recensera lite....

1. Födelsedagsfirande - *** (Kul att va uppe sent, men man blir ju så grinig och trött....)
2. Hallontårta med choklad från Molins konditori i Ryd - ***** (Fem stjärnor av fem möjliga)
3. Mammas stenhårda chokladbrö´n utan pärlsocker - * (En stjärna) Den trötta ammande mamman glömde pärlsockret så chokladbröna såg ut som stelnat hundbajs!!!
4. Pappas kaffe - **** (Fyra stjärnor av fem möjliga) Nu kommer mamma inte kunna sova än på ett tag trots att hon är dötrött....
5. Sova i vagnen - ***** (I really LÖÖÖV my vagn)
6. Prata med fiskarna på skötbordet - ***** (Man får så bra svar!!!)

Ammande mamma med huvudvärk söker lugn och ro...

I går var vi på Frejafik jag och Klara, riktigt trevligt, men alla skrikande bebisar blev nog för mkt för min lilla mammahjärna. Eller var det för mycket kaffe? Fick ont i huvudet helt enkelt. Satt i under kvällen och kom tillbaka idag på förmiddagen. Sömnbrist kanske? Men jag är så dum att jag ligger och läser på kvällen till och med när både Klara och A har somnat... just nu läser jag Staffan Heimerssons reportagebok om en massa tok-äventyr han har varit med om. Bland annat läste jag om när Usama Bin Laden var i Falun!!! Häftigt! Idag blev det en snabblunch på den lokala pizzerian (sallad för mig dock) med några goda kollegor från skolan. Härligt att få sig lite skolskvaller till livs, då mår man bra! ;-)
Bull-ullorna, mina kära mammakompisar skulle träffas nere på stan, men i och med att vi var nere på stan igår så höll vi oss hemma idag. F*n att vi inte har råd med två bilar...HATAR buss 213 och Östgötatrafiken....Kanske blir nån mer träff denna eller nästa vecka, sen är det ju redan påsk!!! Tiden går.... eller tiden kommer som en vis man sade en gång!

Apropå tid...Hoppas att A kommer hem i skaplig tid, då ska jag låsa in mig i badrummet, krypa ner i badet och lyxa lite för mig själv. Tror att det är det jag behöver... Har jag tur kanske jag till och med kan ta mig till simhallen på torsdag!

Nu ska jag vila lite, Klara sover. Ikväll kommer fikagäster eftersom det är A:s födelsedag -31 år!!! Kommer ihåg tårtan jag gjorde när han fyllde 24 år....time flies! Idag blir det köpetårta från Molins i Ryd, fick tips om att deras tårta med hallon och choklad ska vara god.
GRATTIS ÄLSKLINGEN MIN!
Har köpt biljetter till Winnerbäck på Stångebro, gjort ett fint kort och köpt ett innebandy-klubbe-fodral-väska.

måndag 10 mars 2008

Min lilla pysselhörna!

Jag nämnde för sambon för någon vecka sedan att jag gärna ville ha en pysselhörna uppe på hallen... Han nappade på idén och det bar av till diverse möbelföretag. Vi valde ett lite mindre skrivbord i massiv ek, (från Jysk) eftersom bokhyllorna som står vid den högra väggen är i ekfärg. (Billy från IKEA) Vi ställde dit vår gamla kontorsstol, (Stefano från IKEA) som inte alls är nåt skön, men får jag råd så köper jag mig en riktig. Hurtsen till höger om skrivbordet har tre lådor och sväljer mycket.(Jysk) Det är även tre små lådor i skrivbordet! A suckade högt när jag ville köpa tre rosa ljushållare. (Jysk) Men när det var dags att placera dem så visste han precis var jag ville ha dem! Tankeläsning eller vad?! Esteten i mig har vaknat! Eller jag lär mig av min sambo, han är riktigt bra på att föreställa sig hur tex inredning kan komma att bli, jag måste se och känna i verkligheten! *haha* Har iaf börjat lite smått med kort-makandet, så nu är jag på G!
Sambon kom upp med en kopp té till mig och jag tände lite doftljus från partylite (måste ha ljusparty snart...) Älskade dottern snusade och sov....Heeelt underbart!!! Det är dom stunderna man får tänka tillbaka på, när dottern skriker, håret är fett och otvättat, allt går skit osv osv....

Twinkle twinkle little star!

En av Klaras favvosånger är Blinka lilla stjärna...
Frågan är om man är knäpp när man kommer på sig själv att sitta och sjunga "twinkle twinkle little star" - på dass!!!?!

Svaret är nog att man är en hårt arbetande (läs ammande) småbarnsmor!

svett, bröllopsinbjudningar och fika

Nyss hemkommen från en lång fikaeftermiddag med vattengympamammorna nere på Freja. Lika trevligt som vanligt men jag tror det var lite skrikigare än vanligt bland bebisarna, för jag är bra slut i huvudet! Klara bidrog också till skrikigheten....*suck* Sen tog vi faktiskt en promenad från stan till Ryd, skööönt! A fick hämta upp oss där, för det är ju lite långt att gå ända hem....

I brevlådan väntade inte mindre än två jättefina bröllopsinbjudningar....hmmm....ljus kostym, finns det som dresscode?!?! Måste slå i etikettboken....

Lagom svett är man ju efter denna dag....nya tröjan från Street one får åka i tvätten....

Föräkringskassan

Går att läsa i dagens Aftonbladet om hur Föräkringskassan behandlar människor... Faktum är att eftersom allt fler försöker lura systemet så har snaran dragits åt. Jag kan bli riktigt förbannad på de som mjölkar systemen på pengar på olika sätt.....

Men jag får ont i magen när jag ser att man sparkar på de som redan ligger ner. Jag försökte ju bli sjukskriven för min ischias när jag var gravid. Behövde vila... Det gick inte så bra, inte ens läkaren på vårdcentralen ville sjukskriva mig för hon sa att jag ändå inte skulle få nån ersättning från försäkringskassan. Visst - graviditet är inte någon sjukdom, men kan vara så jäkla jobbigt, i synnerhet om man tänker jobba heltid in i det sista... Dom som lägger sig på soffan och oroar sig och äter praliner, dom är det synd om....;-)

Idag är det frejafik med vattengympamammorna! Ska bli kul! Hoppas att "min" vattengympabarnmorska Anneli är där idag. Grymt nöjd över att jag lyckas förmiddags-vila-natta Klara i vagnen. Hon somnade typ av sig själv. *tjoho*

söndag 9 mars 2008

Babel, gardiner och underbart söt dotter!

Lånade några filmer av grannen igår. Bland annat filmen Babel med Brad Pitt. En konstig, tankeväckande film som faktiskt inte lämnar en oberörd... ganska så seg men jag tog fram strykbrädan och fållade upp gardinerna - äntligen! Jag tyckte inte att man fick ha tomtegardiner längre....iofs moderna såna med stiliserade tomtar, men det är ju faktiskt mars och fåglarna kvittrar. Julen varade nästan ända fram till påska i år! Klara har varit väldigt tuttig i helgen, men hon växer nog.... så hon tuttade sig igenom filmen och vi andra tittade...

Grattis Lill-Babs 70 år!

Är man knäpp eller knäpp när man bölar till Frukostteve och dom gratulerar Lill-Babs som fyller 70....? typ hela hennes släkt kom och överraskade henne och blommor och champagne och grejer....

Mysfrukost

Inte kunde man väl tro att man i lugn och ro kunde käka mysfrukost en söndagmorgon? Med DN utspritt över bordet och söndagsjuice i glaset. Sambon hade köpt thékakor!!! Trodde ingen köpte eller än mindre åt thékakor längre i dessa GI-dagar och allt. Det roliga var att jag hade skrivit "bröd - nyttigt" på inköpslistan... men den låg kvar hemma på bordet!

Frukosten fick intas före klockan nio iofs...... Klara ville i vanlig ordning vakna ganska så tidigt, lekte en stund med pappa, sen fick hon ny blöja och lite mat. Så nu sover hon en stund till. Undrar om jag ska göra henne sällis?

Hoppas på en tur ner till Tornby idag. Ganska tråkigt väder ju...

lördag 8 mars 2008

Äntligen!

Äntligen har jag också skapat mig en blogg!
Första inlägget kommer inte helt osökt att handla om melodifestivalens andra chans, som ju gick av stapeln nyss uppe i Kiruna. Helt otroligt bra att Carola blev utslagen av mina barndomsfavvisar Nordman!;-) Sambon hade lagat middag till mig, det är ju internationella kvinnodagen! (Eller för att jag helt enkelt sa att jag inte orkade) Jag försökte lägga mig i matlagningen men blev förvisad från köket. Btw så blev maten jättegod och andra chansen blev spännande! Tänk att hela Sverige stannar (typ iaf) när det är melodifestival.....

Lillstrumpan vaknade till mellan röstningarna och ville ha lite sen middag hon också, men nu sover hon sött som den sötaste lilla ängel i vagnen. Jag är ganska så trött så det blir tidig kväll för mig också.

Som ni förstår så kommer bloggen handla mycket om det vackraste som finns i mitt liv just nu - nämligen vår dotter KLARA!!!! *LOVE*